Comaroni: Biden o laudă pe Maia Sandu ca Ucraina să poată lua armamentul din Transnistria

Postat de pe 22 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe discursul lui Vladimir Putin la un an de la izbucnirea războiului, jurnalistul Bogdan Comaroni prezentând care e scenariul previzibil pe care-l putem distinge pentru următoarea perioadă, dar și efectele globale ale poziționării președintelui rus.

Jurnalistul Bogdan Comaroni este de părere că discursurile de ieri vin să confirme încă o dată că există o înțelegere globală asupra menținerii stării de război, acesta fiind dorit din mai multe considerente. Principalii beneficiari sunt reprezentați de industria de armament și de elita globală. „Am asistat la oficializarea războiului direct dintre SUA și Rusia”, a punctat Bogdan Comaroni. Totodată, jurnalistul consideră că atât Biden, cât și Putin, prin discursurile lor, nu au făcut nimic altceva decât să încerce să câștige sprijinul populațiilor pe care le conduc.

Totuși, Putin, prin retragerea Rusiei din tratatul legat de armamentul nuclear, l-a determinat pe Biden să urgenteze planul de a furniza statelor din alianța B9 arme nucleare. În același timp, Putin a renunțat și la tratatul ce prevedea că Rusia recunoaște suveranitatea Moldovei, ceea ce face ca Transnistria să devină încă o posibilă țintă pentru ruși.

Miza cu Moldova pare a fi lingușirea Maiei Sandu pentru a le permite ucrainenilor să intre în Transnistria și să ia muniția rusească pe care ulterior să o folosească în războiul împotriva Rusiei, pentru că Europa nu va mai putea face față pentru prea mult timp în acest ritm alert de alimentare a Ucrainei cu armament. „Americanii au nevoie de Transnistria ca de aer și vor și ei să vină să-și adjudece ceva acolo. Vor face asta prin intermediul ucrainenilor”, a concluzionat Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background