Golden Hour cu Jessie: Carmen Harra s-a salvat de cutremurul din ’77 chiar în ultima clipă!

Postat de pe 21 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Într-o ediție specială a emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, Carmen Harra a abordat cele mai presante teme care îi îngrijorează pe români și nu numai. Vremurile în care trăim par să ne pună în dificultate din ce în ce mai des. După ce ne-am confruntat cu o pandemie fără precedent și cu izbucnirea bruscă a războiului, iată că și mama natură pare a se răzbuna pe noi pentru toate relele din lume. Discuția de astăzi s-a axat pe pericolul imens reprezentat de cutremurele de magnitudine mare, Carmen Harra avertizând că ar trebui să stăm mereu în gardă pentru a putea preîntâmpina un viitor cutremur.

După dezastrul năucitor din Turcia și Siria, iată că și România este afectată de cutremure, ce-i drept de o magnitudine mult mai redusă. Însă, cetățenii sunt îngrijorați în special de faptul că au început să se producă seisme în zone care nu au mai fost până acum afectate de mișcările plăcilor tectonice. În mod normal, la noi în țară epicentrul cutremurelor este de obicei în Vrancea, însă în ultimele două săptămâni s-au înregistrat seisme și în regiuni precum Oltenia.

Carmen Harra a mărturisit că a reușit să scape de efectele devastatoare ale cutremurului din 1977 chiar cu câteva momente înainte de marele dezastru!

„Eu am trăit cutremurul din 1977. Eram în centrul Bucureștiului, la două străzi și jumătate de unde au murit Doina Badea, Toma Caragiu, Alexandru Bocăneț. Eu eram acolo, într-o clădire care s-a prăbușit pe jumătate. Cum am scăpat eu? Datorită intuiției mele, că am ieșit din clădire cu 5 minute înainte să cadă. Era 4 martie, 9 seara, aveam 22 de ani. Am simțit în seara aceea o stare cumplită de sufocare, un atac de panică. Am simțit că ceva catastrofal urmează să mi se întâmple și, așa cum eram, în pijamale, am ieșit în stradă. Am văzut în fața mea cum se prăbușesc clădirile, cum mor oamenii. Am imaginea în minte chiar și după atâția ani!”, a povestit Carmen Harra în exclusivitate la Gold FM, profund marcată de acel eveniment traumatic care îi bântuie și astăzi amintirile.

Pericolul unui cutremur în România

Carmen Harra a afirmat că nu prevede ca un cutremur de mare magnitudine să se petreacă prea curând în România, însă se pare că ne vom confrunta cu seisme ceva mai mici. „Ceea ce este ciudat e tocmai faptul că aceste cutremure din Turcia au fost la suprafață. Cutremurele adevărate vin din interiorul pământului; cutremurele de suprafață pot fi provocate”, a declarat Carmen Harra, avertizând astfel asupra posibilității de a controla sau, mai degrabă, de a provoca dezastre naturale prin intermediul tehnologiei de ultimă generație.

Va veni un cutremur mare în altă parte a lumii, nu în Europa, ci undeva în zona Haiti-ului, o regiune cu risc seismic ridicat, potrivit spuselor lui Carmen Harra. Deși românii pot sta liniștiți, căci nu vor fi în pericol prea curând, nefiind nevoiți să supraviețuiască unui cutremur, Carmen Harra a profitat de ocazie să-i admonesteze nițel pe edilii capitalei, mândria țării, care pare că stau cu mâinile în sân și nu se ocupă de clădirile cu risc seismic ridicat sau de cele lăsate pur și simplu în paragină, care arată „de parcă a fost un bombardament pe acolo acum 10 zile”.

„Eu văd că următorul cutremur care va fi în România, dar nu imediat în viitor, nu va fi neapărat în zona Bucureștiului. S-ar putea să fie pe lângă sau într-o arie apropiată, dar nu va afecta neapărat capitala. Asta nu înseamnă să nu ne ocupăm și să nu prevenim”, a adăugat Carmen Harra.  

Pe de altă parte, Carmen Harra sfătuiește să nu ne pierdem atenția asupra adevăratelor cutremure care ne zdruncină zi de zi, și anume cutremurul economic și cel politic. Aceasta a avertizat că urmează o mare reformă a sistemului monetar și că oamenii vor fi nevoiți să se întoarcă ușor-ușor către origini, pentru că lumea din ce în ce mai artificială în care trăim ne va forța să căutăm să supraviețuim în ariile rurale. Inflația teribil de ridicată, lipsurile din ce în ce mai apăsătoare, slaba gestionare a crizelor din partea liderilor mondiali vor conduce lumea  în colaps, iar oamenii se vor revolta.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background