Putin a punctat dur și precis, Biden a livrat un show american pentru foștii comuniști din Europa

Postat de pe 22 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat turneul lui Joe Biden în Ucraina și Polonia, mesajele emise și semnificația acestora, explicând ce trebuie să pricepem referitor la Moldova și România.

Ciprian Purice și-a început analiza prin realizarea unei paralele între discursul lui Joe Biden, ca exponent al Americii post-moderne, și cel al lui Vladimir Putin, ca exponent al unei Rusii moderne. Analistul consideră că discursul lui Biden a fost superficial cap-coadă, în timp ce Putin a ținut o cuvântare foarte echilibrată, cu un ritm constant și cu o profundă solemnitate.

Putin a avertizat că în joc este soarta Mamei Rusia, ceea ce va conduce la o schimbare de strategie în ceea ce privește războiul, pentru că o astfel de problemă gravă aprinde în ruși spiritul de autoapărare și de apărare a identității naționale. În plus, liderul rus a tras un semnal de alarmă că, dacă Rusia va pica, vor urma și celelalte țări din BRICS care vor fi pur și simplu devorate de Occident, potrivit lui Ciprian Purice.

Vladimir Putin a vorbit și despre situația deosebit de gravă a decadenței pe care o promovează Occidentul, axându-și această parte a discursului în special pe problema legată de faptul că tendințele acestea de tip LGBT și nu numai interferează cu educația adecvată a copiilor. Putin este promotorul credinței, al familiei, al libertății manifestate într-un cadru decent.

În timp ce Putin se ocupă de probleme serioase, Biden livrează poporului aceeași placă expirată și aduce laude nemeritate liderului din Republica Moldova. Maia Sandu stă foarte prost în sondaje și încearcă din răsputeri să salveze situația pe ultima sută de metri, de aici și disperarea de a obține ajutor de oriunde. Ciprian Purice consideră că Biden a lăudat-o pe Maia Sandu ca să o poată atrage în război în numele țării sale, în cazul în care se va lua decizia asta, pentru a se putea marca simbolic victoria inclusiv a lui Zelenski împotriva lui Putin pe teritoriul moldovenesco-rusesc din Transnistria.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background