Ciprian Mega: Ciolacu este câștigătorul, dar și trădătorul-șef al acestor alegeri

Postat de pe 10 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Mega a analizat votul românilor prin prisma realității, așteptărilor și nevoilor acestora, diferența specifică de comportament între cei din țară și cei din diaspora.

Părintele Ciprian Mega este de părere că duminică s-a votat orbește și s-a mers la vot cu o atitudine de dezamăgire, lipsă de speranță și superficialitate. După alegerile de la Primăria Municipiului București, marele câștigător pare a fi Marcel Ciolacu, iar marele perdant este România, căreia i se amputează și ultima șansă de supraviețuire. Ciolacu este un personaj malefic, dar eficient, aducând o perspectivă tristă pentru România în eventualitatea în care el va deveni prezidențiabilul PSD și chiar viitorul președinte ales al românilor. AUR pare că a atins nivelul maxim pe care îl putea atinge, pentru că a primit mai multă susținere decât rezultatele pe care le-a putut oferi. AUR-ul pare să aibă o problemă de leadership, problemă din cauza căreia riscă să se îngroape. Așadar, alegerile de weekendul trecut au marcat încheierea unei etape de dezvoltare a mișcării suveraniste, care, dacă va merge mai departe pe aceleași coordonate de leadership, se va împotmoli.

Anul acesta, diaspora a participat la alegerile europarlamentare mai puțin cu 20% față de alegerile din 2019, iar AUR-ul s-a poziționat pe locul al treilea ca opțiune de vot a diasporenilor, fiind depășit de alianța PSD-PNL și ADU. Liderii AUR au adoptat în discursul lor politica resentimentului, încercând să copieze mișcările politice europene de redefinire a dreptei în zona patrioților protectori (ai identității naționale, ai familiei, ai granițelor, ai tradițiilor) și au afișat acest statut cu multă aroganță. Acest fapt, coroborat cu adresarea către votantul tradițional PSD și cu subțirimea discursului conservator, a reușit să-i îndepărteze pe votanți. Românii au nevoie de lideri care să le redea demnitatea, cu o forță a exprimării propriilor viziuni, ori AUR-ul nu a reușit să le ofere acest lucru cetățenilor. Pe lângă lipsa de expertiză a reprezentanților politici, AUR-ul nu mai poate genera emoție și nici nu poate oferi un sentiment de siguranță cetățenilor. AUR-ul nu a înțeles nici cum să rezoneze cu sufletul credincios al poporului român.

Intrarea lui Șoșoacă în Parlamentul European face deservicii României la nivel de reprezentare politică

Cu voturile din diaspora, Diana Șoșoacă ajunge și în Parlamentul European. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus par să întregească lista conservatorilor fără ideologie, spune preotul Ciprian Mega. Diana Șoșoacă va fi prezentată în Europa ca fiind alternativa rusofilă în politica românească, prezentă în PE.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background