Ghilezan: Nu-mi pot explica nicicum scorul uriaș al lui Nicușor Dan!

Postat de pe 10 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre surprizele alegerilor de ieri, prezentând posibilele explicații din spatele ciudățeniilor petrecute în secțiile de votare și în sondaje.

După alegerile din weekendul trecut, situația nu s-a schimbat aproape deloc. Deși jurnalistul Marius Ghilezan și alți analiști sperau la înfrângerea USR-ului, Bacăul, Timișoara și Bucureștiul s-au pricopsit cu aceiași primari neomarxiști. Marius Ghilezan a ajuns la concluzia că „suveraniștii aduc neomarxiștii la putere în Europa”. Majoritatea în Parlamentul European va fi compusă de către PPE, SND și Renew Europe. Dacă ECR avea 73 de parlamentari în mandatul anterior, iar grupul Identity an Democracy (din care face parte Cristian Terheș) 57 de parlamentari, acum a mai rămas doar cu 69, respectiv 49. Suveraniștii și conservatorii au pierdut 20 de locuri în PE, în condițiile în care era așteptată o victorie care să le asigure 220 de locuri. Acest rezultat dezastruos al unei anumite părți a suveranismului este cauzat de lipsa de acțiune și de încercarea reprezentanților politici de a nu deranja pe nimeni, de a trece neobservați și de a-și face campanie pe silent.

S-a observat spiritul de revoltă al cetățenilor în câteva județe din țară, cum ar fi Cluj-Napoca, acolo unde independentul Sabin Sărmaș a obținut 31,97%, ajungându-l din urmă pe Emil Boc, care a câștigat cu 42,67%. În Ploiești, Volosevici a fost detronat de independentul Mihai Polițeanu. O altă ciudățenie este chiar victoria lui Nicușor Dan la capitală cu un scor extrem de mare, de 47% (peste 345.000 de oameni l-au votat pe Nicușor), nejustificat și insesizabil în stradă, nemanifestându-se prin entuziasmul bucureștenilor. Sondajele îi atribuiau lui Nicușor Dan un scor de 30% și iată că în alegeri a reușit cumva să facă 47%, deși nu a putut fi sesizată o mare emulație în rândul cetățenilor care au mers la vot. Scorul foarte mic al Gabrielei Firea ar putea fi explicat prin trădarea lui Ciolacu, care i-ar fi sabotat acesteia alegerea.

Marele câștig al alegerilor este prăbușirea ADU, care a lucrat mereu contra intereselor României

Comasarea alegerilor a dat câștig de cauză celor două mari partide, PSD și PNL, în timp ce USR-ul sau Alianța Dreptei Unite s-a prăbușit complet, iar în urma rezultatelor Cătălin Drulă a anunțat că își dă demisia de la șefia USR. Prăbușirea progresiștilor în România poate fi trecută la categoria mari victorii ale alegerilor din 2024. AUR a pierdut din cauza potențării forței PSD-PNL prin comasarea alegerilor, dar și din cauza propriilor greșeli (George Simion nu și-a întărit filialele din fiecare județ și nu au existat mai multe voci care să susțină candidații).

Institutele de sondare au devenit un pericol pentru democrație!

În mod neașteptat și fără precedent în istoria alegerilor din România, institutele se sondare au acționat „lăutărește”, primind bani mulți ca să le cânte în strună politicienilor. Dacă ar avea politicieni responsabili, România ar putea urma modelul german și ar scoate sondajele de opinie în campanie, pentru că sunt manipulative, iar politicienilor pare că le place să fie mințiți în față, plătind minciuna.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background