Alexa: Eticheta de “prorus” este o tâmpenie emisă de propagandă.

Postat de pe 16 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a vorbit despre atentatul la premierul Slovaciei, prezentând detalii, posibile cauze și consecințe, dar analizând și reacțiile halucinante din propaganda românească.

Românii nu au o cultură politică recentă la nivel european/mondial, ci doar primesc pe tavă tot ce le este servit din partea UM-urilor de presă. Serviciile secrete slovace au fost tot timpul sub presiune și din cauza faptului că au existat și atentate în țară în trecutul recent. Liviu Alexa a sugerat faptul că atentatul a putut avea loc tocmai din cauza unei defecțiuni la nivelul serviciilor secrete și de protecție, având în vedere că acestea au fost tot timpul puse sub presiune. Premierul din Slovacia conduce țara de peste 11 ani, fiind un personaj politic de mare anvergură, comparabil cu Viktor Orban.

Eticheta de „pro-rus” a ajuns să fie o exagerare permisă, deși ar trebui ca nimeni să nu permită o astfel de etichetă atribuită unor oameni din cauza unor credințe ale lor, diferite de narativul oficial. În fața unei drame dintr-o țară vecină, presa butonată din culise sau politicienii lipsiți de scrupule își permit să spună „așa-i trebuie” sau să arunce în stânga și în dreapta cu etichete false la adresa unui om, lider de stat, care se zbate între viață și moarte pentru că a îndrăznit să gândească diferit, să fie normal, să militeze pentru pace. În acest context al anormalității, oamenii cu scaun la cap trebuie să învingă orice etichetă și să-și continue lupta, încercând ca, în parcursul lor, să-i salveze și pe alții de la distrugere sau autodistrugere.

Ciolacu e penibil, dar și periculos, cu convingerea sa că rușii nu ne vor ataca.

Ciolacu a anunțat populația că a amânat votul CSAT cu privire la donarea sistemului PATRIOT către Ucraina, asigurându-i pe cetățeni că rușii nu ne vor ataca. Marcel Ciolacu nu are voie să facă astfel de declarații, pentru că nu are această certitudine. Declarații similare au făcut și șefi ai serviciilor de informații din Israel, asigurând poporul că Hamas nu va ataca, doar pentru a se trezi la scurt timp cu izbucnirea unui conflict în toată regula. La întâlnirea sa cu preotul Ciprian Mega, Vladimir Putin a transmis mesajul că, dacă armele românești vor fi îndreptate împotriva Rusiei, vor exista consecințe serioase.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background