NATO efectuează o manevră fără precedent în Europa de Est

Postat de pe 16 mai 2024

Pe parcursul lunii mai, exercițiul militar implică aproximativ 13.000 de forțe aeriene din țările membre ale Alianței sau partenere, scrie Le Figaro

NATO continuă să-și consolideze manevrele de apărare și descurajare pe flancul său estic. Sub comanda Armatei SUA Europa și Africa (USAREUR-AF), aceste manevre fac parte din exercițiul numit „Defender Europe”, reînnoit în fiecare an. Ediția din 2024 prevede angajamentul a 17.000 de militari americani și a altor 23.000 din 20 de țări aliate sau națiuni partenere, prin operațiuni distincte precum cea care se desfășoară în prezent, numită „Swift Response 24”.

Pe parcursul lunii mai, această manevră – fără precedent în Europa – se concentrează pe capacitatea forțelor aeriene aliate de a răspunde rapid și eficient la crize ca o echipă multinațională interoperabilă. Acesta implică aproximativ 3.650 de militari americani și 9.500 de militari din țările aliate sau partenere și include operațiuni aeriene aproape simultane în Estonia, Moldova, Macedonia de Nord, Polonia, România și Suedia, cu exerciții intensive de asalt aerian, tir real și antrenament multinațional ca cea mai mare operațiune de debarcare din Europa de la al Doilea Război Mondial. „Swift Response” se bazează și pe baze intermediare – în Ungaria și Italia – care fac posibilă adunarea și pregătirea trupelor, precum și pe „grupuri de luptă” prepoziționate din țările NATO de pe flancul estic.

O strategie comună foarte aproape de realitate

Acesta este cazul Franței în România. Pe baza aeriană nr.71, în nord-vestul țării, timp de câteva zile și în afara operațiunilor legate de Misiunea Eagle – special concepută pentru România -, Franța desfășoară un grup de luptă combinat, predominant aeropurtat, compus în principal din Regimentul 1 de Vânători Parașutisti (RCP), sprijinit de unitățile Regimentului 17 Ingineri Parașutisti (RGP) și Regimentului 35 Artilerie Parașutisti (RAP). În total, acești 200 de parașutiști au efectuat un exercițiu comun cu alți 1.800 din Germania, Spania, Statele Unite, Țările de Jos și România. O operațiune la scară largă, care include și scăparea echipamentelor, zi și noapte.

„ Scopul dorit”, explică colonelul Antoine Galvan, comandantul regimentului din Pamiers , „este interoperabilitatea între diferitele națiuni aliate, posibilitatea de a se obișnui cu un limbaj și proceduri comune și să se confrunte în teren în cadrul unui exercițiu foarte apropiat de realitate, cu mijloace noi. De exemplu, aici în România, securizarea unui aeroport. »

Ca lider de unitate de parașutisti, îmi însoțesc întotdeauna oamenii la sol. Este un mare principiu printre parașutiști, un mare principiu al fraternității.

Antoine Galvan, comandantul 1 RCP din Pamiers

Ca la fiecare misiune, colonelul participă la salt alături de trupele sale, toate în uniformă de camuflaj: „ În calitate de conducător de unitate de Parașutisti , îmi însoțesc mereu oamenii la sol. Este un mare principiu printre parașutiști, un mare principiu al fraternității. Oricare ar fi gradul cuiva, de la primul soldat pana la colonelul care comanda regimentul, toti avem aceeasi dorinta de a ajunge la sol trecând de usa avionului, de a ajunge la sol cu ​​echipamentul pe care suntem capabili sa-l cărăm ”, a spus el.

Echipamentul, în plus, este greu: „ pentru că trebuie să ai ceva de ținut ”, explică caporalul-maestru Moïse, lider de grup al companiei a 3-a a RCP. „Astăzi, din partea mea, am plecat cu, printre altele, 25 kg de parașută și teaca mea de 40 kg. Această teacă conține muniție și apă, hrană, echipamentele necesare unui bivuac, precum și obiecte de rezervă, care vor permite parașutistului să reziste cel puțin 48 de ore în autonomie pentru misiunea care se desfășoară pe uscat ”, explică locotenentul Delphine, ofiţer de comunicații.

Referitor la remarcile lui Emmanuel Macron referitoare la posibila trimitere de trupe terestre în Ucraina, colonelul Antoine Galvan subliniază: „ Când ești soldat în armata franceză, alegi să te angajezi în țara ta, să aperi interesele țării sale. Nu ne alegem misiunile. În acest caz concret, este o posibilă misiune, întrucât Președintele Republicii o prezintă ca atare. Ne pregătim pentru orice misiune și dacă ni s-ar da, am îndeplini-o. »

sursă: Le Figaro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background