Agricultorii români o duc rău din cauza faptului că nu vor să se unească și își văd de interese

Postat de pe 8 decembrie 2023

Agricultorii români o duc rău (și) din cauza faptului că nu vor să se unească, pentru că fiecare dintre ei își are propriile interese la nivel județean. De ce au putut polonezii și cehii să boicoteze Ucraina, iar ai noștri stau și își plâng de milă?!

Autor: Oana-Medeea Groza

Dintre evenimentele care au marcat săptămâna, Andrei Gușă a ales să analizeze, în cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, decizia legendară a polonezilor și a cehilor de a bloca exporturile de cereale ucrainene pentru a-și salva propria economie și fermierii, comparând acest comportament cu pasivitatea României.

Polonia și Cehia au adoptat de mai multă vreme măsuri împotriva Ucrainei, pentru că aceasta le sufoca economia și piața internă. În ultima săptămână, însă, boicotul acestor state s-a intensificat, transportatorii protestând la graniță pentru că nu mai sunt de acord cu situația tranzitului și nu mai vor să îndure pericolele la care sunt expuși. Unele surse indică faptul că au crescut cozile în vămi, în special la Halmeu înregistrându-se întârzieri de peste 10 ore.

„Eu țin foarte mult la agricultura din România, pentru că avem terenuri foarte fertile, care pot asigura hrană naturală plus export; se pot procesa alimentele în România, deci ar fi un beneficiu din punct de vedere economic și are și cine să o facă, har Domnului, dar nu sunt lăsați fermierii să-și desfășoare activitatea în mod normal din cauza pieței de retailing și din cauza altor factori. Dacă polonezii și cehii pot să boicoteze Ucraina, noi de ce nu putem?!”, a punctat Andrei Gușă.

Unii agricultori sunt foarte vocali pe la televiziuni, dar nu iau inițiativa și nu acționează într-un mod concret. În România, 99% dintre agricultori dețin afaceri de familie. Așadar, am avea resursele necesare pentru a se înființa un partid solid și important. „Eu cred, și-mi pare rău să spun asta, că agricultorii români, în afară de politica anti-națională a statului, o duc atât de prost și din cauza faptului că fiecare dintre ei, dintre cei care contează, au propriile interese la nivel județean. Și, ca să nu-și strice afacerile, în loc să găsească o soluție pentru ca toți agricultorii să se dezvolte, fiecare își păstrează relația bună cu baronii și Dumnezeu cu mila. Dar dacă nu adoptă o variantă în oglindă cu Cehia și Polonia ca să-și protejeze piața de desfacere, de export, prețurile la un anumit nivel, pentru mine e un mare semn de întrebare”, a concluzionat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background