Simion: E nevoie de curaj, e nevoie să înțelegem unde vor fi comunitățile noastre de mâine

Postat de pe 8 decembrie 2023

George Simion, la Forumul Aleșilor Locali: E nevoie de curaj, e nevoie de viziune, e nevoie să înțelegem unde vor fi comunitățile noastre de mâine

Președintele AUR, George Simion, a declarat, în cadrul discursului susținut la Parlament la Forumul Aleșilor Locali – ediția a doua, că România are prea multe instituții, prea multe legi, un hățiș birocratic care împiedică poporul român să respire. Potrivit acestuia, propunerea AUR este aceea de a reduce două treimi din instituțiile de la nivel local și, cel mai important, de la nivel central.

„Avem prea multe instituții, avem prea multe legi. Avem un hățiș birocratic care împiedică poporul român să respire. Este nevoie să mai tăiem din instituții, este nevoie să mai tăiem din legi, este nevoie să mai tăiem, deși am prieteni aici primari, mulți pe funcție, e nevoie să mai tăiem și din primari. Sunt prea mulți 3300. Mult prea mulți. 1141 este propunerea pe care noi o facem. Vă punem la dispoziție documentele care stau la baza acestei propuneri. Dar, înainte de a ne grăbi să tăiem din primari, câțiva și de pe aici din sală, trebuie să tăiem din parlamentari. Și cred că sunteți de acord cu mine. (…) Noi am venit în programul de guvernare cu o variantă în care reducem două treimi din instituțiile de la nivel local și, cel mai important, de la nivel central”, a spus președintele AUR.

George Simion a precizat că „trebuie să avem mai puțini primari, trebuie să avem mai puțini viceprimari, trebuie să avem mai puțini parlamentari, trebuie să avem mai puțini secretari de stat”, subliniind că „e nevoie de curaj, e nevoie de viziune, e nevoie să înțelegem unde vor fi comunitățile noastre de mâine”.

Liderul AUR le-a adresat un îndemn aleșilor locali prezenți la Palatul Parlamentului: „Vă îndemn pe fiecare dintre voi, odată cu prezența la acest forum, să refuzați să mai primiți această explicație că „nu se poate”. Ba se poate, mai mult, mai bine, împreună, cu altă viziune!”

Forumul Aleșilor Locali cu tema „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” a fost conceput ca o platformă de dezbatere extinsă și esențială, menită să faciliteze o mai bună înțelegere a problemelor complexe cu care se confruntă administrația locală și a necesității de a redefini administrația publică.

Evenimentul reunește aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini și specialiști în domeniul administrației publice.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background