‘Bătălia pentru Los Angeles’ are o replică în prezent?

Postat de pe 14 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat o serie de știri cutremurătoare despre OZN-uri, făcând o paralelă între „Bătălia pentru Los Angeles”, eveniment bizar petrecut în anul 1942, și obiectele neidentificate care au survolat deasupra Americii și care au fost doborâte de autorități, totul fiind învăluit într-un mister total.

La sfârșitul anului 2022, în Congresul american au fost desecretizate anumite documente, imagini și filmări de la Pentagon care se pare că aveau legătură cu OZN-urile și cu extratereștrii. Deși autoritățile au infirmat zvonurile cum că imaginile ar fi ilustrat obiecte extraterestre, subiectul a ieșit la suprafață zilele trecute pe fondul alarmării autorităților din SUA, Canada și China cu privire la survolarea unor obiecte neidentificate în spațiul aerian al acestor țări. Acestea au fost doborâte de autorități, care au informat ulterior că acele OZN-uri ar fi reprezentat un pericol, ceea ce dă de bănuit asupra faptului că s-ar ști de fapt ce sunt.

Nu este pentru prima oară când are loc un astfel de eveniment bizar. Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cum în anul 1942, la mai puțin de un an distanță de la atacul de la Pearl Harbor, a avut loc un eveniment mai puțin cunoscut, denumit „Bătălia pentru Los Angeles”. După atacul de la Pearl Harbor, s-au vehiculat tot felul de știri și ipoteze că ar mai urma și alte atacuri ale Japoniei asupra Americii, în special în zona coastei, unde se și află Los Angeles.

„În noaptea de 24 februarie 1942, la un moment dat a picat curentul. În bezna aceea totală, oamenii au sesizat niște lumini pe cer, lumini ce proveneau de la niște rachete lansate de la sol către niște obiecte zburătoare neidentificate. Roosevelt a ținut atunci o cuvântare, celebrul ‘Fireside Chats’, în care, la fel ca acum, nu s-a putut pune punctul pe i să știe și cetățenii ce obiecte au fost doborâte, de ce au fost doborâte, de ce a picat curentul și așa mai departe. Așa că s-a instaurat o panică generală. Fiecare spunea că a văzut diverse lucruri, unii susținând că era vorba despre farfurii zburătoare, alții considerând că sunt rachete japoneze. Obiectele doborâte nu au fost găsite sau cel puțin nu au fost prezentate public aceste informații”, a descris Iosefina Pascal acest capitol din istoria SUA.

Toate aceste detalii pe care le-a oferit moderatoarea ne indică faptul că avem de-a face cu o situație destul de similară în prezent, însă mult mai complicată. Dacă suntem atenți la istorie, nu este exclus scenariul în care acest eveniment neobișnuit să conducă la o intensificare a tensiunilor între SUA și China. Pentru că oficialii americani nu au oferit suficiente informații care să clarifice întreaga situație, oamenii speculează și emit fel de fel de scenarii care, de fapt, nu fac nimic altceva decât să distragă atenția de la problemele reale cu care se confruntă omenirea.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background