Romoșan: Polonia ar putea înlocui Ucraina, ca viitor proxy al SUA în războiul cu Rusia!

Postat de pe 28 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat extinderea BRICS prin alăturarea a încă 6 țări, ce proiectează organizația ca fiind cea mai puternică din lume din punct de vedere economico-militar, respectiv supra-înarmarea Poloniei și speculațiile de conflict direct cu Rusia ale acesteia.

Începând de anul viitor, președinția BRICS va fi preluată de Rusia. După summitul BRICS de săptămâna trecută, 6 noi țări de importanță majoră s-au alăturat alianței: Emiratele Unite, Arabia Saudită, Iranul, Egipt, Etiopia și Argentina. O bună parte dintre ele au fost primite în alianță tocmai pentru că se află în relații dificile cu hegemonul american. Prin această schimbare geopolitică majoră se marchează o simbioză între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și BRICS, conform analizei lui Pepe Escobar. Așadar, în domeniul combustibililor fosili de tip petrol și gaze ora exactă se va da acum din interiorul BRICS.

Populația BRICS 11 este de 47% din populația mondială și mai sunt încă 20 de țări pe lista de așteptare: Algeria, Bangladesh, Belarus, Bolivia, Venezuela, Vietnam, Guineea, Grecia, Honduras, Indonezia, Cuba, Kuweit, Maroc, Mexic, Nigeria, Tadjikistan, Tailanda, Tunisia, Turcia, Siria. 17 dintre acestea au deja statutul oficializat de partenere ale BRICS. Banca BRICS acordă 30% dintre creditele care se acordă la nivel mondial, devenind un concurent serios al Fondului Monetar Internațional. Dedolarizarea se va întâmpla aproape de la sine, având în vedere că toate schimburile și tranzacțiile se vor muta încetul cu încetul în sfera BRICS. Va avea loc o schimbare a întregii ordini mondiale.

Polonia ar putea înlocui Ucraina, ca viitor proxy al SUA în războiul cu Rusia!

Din nefericire pentru România, Polonia se înarmează masiv: polonezii au achiziționat 32 de avioane F-35 (4,2 miliarde de dolari), 500 de unități Himars (10 miliarde de dolari), 366 de tancuri americane Abrams, 48 de obuziere blindate K9A1 (200 de milioane de dolari per unitate), 980 de tancuri coreene (8 milioane de dolari per tanc), 48 de avioane de vânătoare FA50 (3,5 miliarde de euro), lansatoare de rachete și 400 de vehicule blindate. Polonia se îndatorează astfel pe termen foarte lung.

Pare că Polonia face parte din strategia SUA de a intra într-o a doua repriză în războiul cu Rusia. La o viitoare contraofensivă a rușilor în Ucraina, Polonia ar putea interveni de urgență pentru a apăra partea de vest, fostele regiuni deținute de Polonia. Se dorește revenirea la Regatul Poloniei, plan susținut de SUA tocmai pentru ca Rusia să se găsească față în față cu un adversar de temut, cu teritorii vaste și cu o importantă putere economică.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background