Drama de la Crevedia e completată de faptul că Salvările a trebuit să-i salveze pe salvatori

Postat de pe 28 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a vorbit despre explozia de la Crevedia, acesta fiind primul jurnalist ajuns la fața locului, analizând pericolul, detaliile semnificative și stabilind concluziile parțiale.

Marius Ghilezan a fost primul jurnalist care a ajuns la locul dezastrului de la Crevedia, în jurul orei 19:30. Jurnalistul a relatat că în momentul în care a ajuns el acolo, deja se strânseseră câteva zeci de autospeciale ale pompierilor și aproximativ 10-15 ambulanțe care transportau deja răniții la spitale. În jurul orei 20:00 și-a făcut apariția și Raed Arafat. La o oră de la izbucnirea incendiului s-a aflat că existau 4 cisterne la locație, iar la scurt timp a avut loc o a doua explozie, pompierii și forțele de ordine chinuindu-se să adăpostească cetățenii din jur și jurnaliștii prezenți de limba de foc ce se abătea asupra lor.

Au fost evacuați 300 de cetățeni din vecinătatea „insulei de foc”, așa cum a denumit Marius Ghilezan stația ilegală de GPL. Doi cetățeni, un bărbat și o femeie, au murit, pentru că locuința lor se afla lângă stația infernală. Inițial au fost 8 răniți, ulterior numărul atingând 56 de victime, în condițiile în care autoritățile au intervenit urgent. Echipajele care au intervenit pentru a salva vieți omenești au avut la rândul lor nevoie urgentă de îngrijiri și spitalizare.

Ipoteza în care incendiul a izbucnit din cauza unei țigări aprinse este o pistă falsă, adevăratul motiv fiind faptul că s-a încercat transferarea GPL-ului dintr-o cisternă mare într-o cisternă mică, operațiunea având risc de explozie în anumite condiții. Totodată, specialiștii susțin că gazul lichefiat nu se ridică, rămânând la un nivel mai jos decât aerul. Este extrem de important și echipamentul angajaților din benzinării, nefiind permise becurile standard sau hainele ce ar putea emite mici sarcini electrice prin frecare. Este limpede că în acea benzinărie ilegală s-a acționat cu neglijență.

Marius Ghilezan a punctat în concluzie că ar trebuie emisă de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să fie scoase aceste „bombe cu ceas” în exteriorul localităților. „Când salvatorii au nevoie de salvare, atunci statul a eșuat și suntem în pericol!”, a conchis Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background