BOMBĂ în cazul crimei din VAMĂ! Ce se întâmplă cu vinovații? Dovada că autoritățile îi protejează

Postat de pe 28 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii în cazul crimei odioase din Vama Veche, acolo unde un tânăr de 19 ani s-a urcat la volan drogat, sub influența unui cocktail de droguri, și a ucis 2 studenți.

Jurnalista Iosefina Pascal s-a deplasat în acest weekend la locul accidentului pentru a reconstitui firul evenimentelor. Ajunsă acolo, jurnalista a constatat că există, exact în curba în care s-a produs teribilul accident, o unitate militară prevăzută cu camere. Una dintre aceste camere prinde exact porțiunea de drum unde s-a întâmplat nenorocirea. Totodată, la fața locului s-a constatat că nu există urme de frânare, deși la viteza incredibilă pe care o avea Vlad Pascu ar fi trebuit să existe urme vizibile de frânare dacă acesta ar fi apăsat pedala. Un singur trust de presă a încercat să ia legătura cu unitatea militară cu pricina pentru a obține filmările de pe camerele de supraveghere și s-a lovit de aroganța unui reprezentat al unității care părea foarte deranjat că s-a aflat numărul de telefon al acesteia.

Tinerii din Vamă au avut la dispoziție puțin peste 2 metri de drum, o parte cu iarbă și tufe, și o parte asfaltată, pe care puteau circula. Iosefina Pascal consideră că pentru ca cele 2 victime din 2 Mai să fie efectiv proiectate în zidul de beton de pe marginea drumului ar fi trebuit ca șoferul să intre în ele în plin, trecând cu mult de porțiunea de drum pe care i-ar fi fost permis să circule cu autovehiculul, ceea ce probabil s-a și întâmplat. Tatăl Robertei a confirmat la scurt timp această teorie, mărturisind că imaginile de pe camerele de supraveghere la care a avut acces îi arată pe tineri circulând pe iarbă, pe porțiunea de pseudo-trotuar de pe acel drum, urmând să fie izbiți de bolidul lui Vlad Pascu.

Dinspre Vama Veche spre locul accidentului există o porțiune de aproximativ 1 km destinată circulației bicicletelor. Așa-zisa pistă de biciclete nu ducea nicăieri, iar în curba în care s-a întâmplat accidentul deja nu mai exista această pistă. Localnicii susțin că s-a dat șpagă pentru construcția acelei tentative de pistă și că de vină ar fi polițiștii corupți din zonă.

Știrea șoc a momentului este că Mihai Pascu, tatăl tânărului criminal Vlad Pascu, a fugit din țară de săptămâna trecută. Încă de când a început tot acest scandal-monstru, Mihai Pascu n-a mai fost de găsit, iar prima sa preocupare a fost să-și pună la adăpost mașinile. Mai multe surse au declarat  că, la începutul săptămânii trecute, Mihai Pascu a fost văzut ieșind dintr-un service auto, ceea ce poate însemna că a lăsat o mașină în service, cel mai probabil cea distrusă de fiul său; fapta este foarte gravă, pentru că autovehiculul constituie probă  în dosar. Fuga lui Mihai Pascu indică faptul că el încă este protejat și are surse care îi dezvăluie detalii confidențiale din anchetă.

Articolul 335 din Codul Penal sancționează încredințarea unui autovehicul unei persoane care fie nu are permis, fie se află sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. Aceasta este legea în baza căreia Mihai Pascu trebuie introdus în ancheta penală, fiind proprietarul mașinii care i-a fost încredințată fiului său drogat, cu antecedente penale, care a ucis doi alți tineri conducând sub influența stupefiantelor. Așadar, stă în picioare teoria conform căreia fuga din țară a lui Pascu senior a fost pricinuită de primirea informației, din partea unei cârtițe, că urmează să fie și el pus sub urmărire penală.

Accidentele se țin lanț în România, din păcate, aflându-se recent că un alt individ de 19 ani, de data aceasta beat, s-a urcat la volan și a spulberat un grup de minori pe DN1, omorând 3 și rănind alți 3. Se poate face o comparație între cele două accidente: ambii șoferi n-aveau ce căuta la volan, unul fiind drogat, celălalt beat; în cazul accidentului de pe DN1 fapta e chiar mai gravă, fiindcă au murit 3 oameni, iar alți 3 se află la spital cu răni grave; în cazul accidentului de pe DN1 s-a stabilit rapid viteza cu care se deplasa bezmeticul beat – 210 km/h, în timp ce în cazul din Vamă nu s-a stabilit nici până acum viteza; și tânărul prins beat la volan a vrut să fugă de la locul faptei, dar s-a prăvălit în șanț din cauză că era extrem de beat.

În cazul lui Vlad Pascu, marea miză este mușamalizarea faptului că, probabil, a intrat în plin în acel grup de tineri cu intenție. Diferența dintre omor din culpă și omor calificat este de câteva decenii de închisoare. Tatăl său, Mihai Pascu, este complice, pentru că i-a dat mașina, știind prea bine ce obiceiuri are, dar și pentru că a dat telefoane la Poliție pentru ca fiul său să fie eliberat.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background