Zelenski, o combinație de tip KERMIT-BANDERA. Tulburarea Transnistriei este operațiunea Ucrainei
Postat de Gold FM Radio pe 2 martie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
În prima parte a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a analizat situația explozivă din Transnistria, cu soldații transnistreni și ucraineni care de ieri stau față-n față, cum vor acționa rușii, respectiv NATO, în cazul în care vor începe ostilitățile, și dacă România ar putea avea un rol activ în viitorul conflict militar.
Adrian Severin consideră că Rusia, după căderea blocului comunist, și-a păstrat anumite atuuri tocmai pentru a se apăra în eventualitatea în care NATO s-ar transforma în timp din alianță defensivă într-o alianță care declară război Rusiei în mod direct și pe față, dar și pentru a se apăra în cazul în care relațiile cu Occidentul ar lua o turnură nu prea bună. Unul dintre acești ași din mânecă este chiar Transnistria. Această regiune avea o mare importanță, pentru că putea reprezenta un instrument de șantaj asupra Moldovei, dar și o formă de a ține sub control Ucraina.
„Problema transnistreană nu și-a găsit nici astăzi soluția și din cauza Ucrainei, pentru că acest stat consideră că el este îndreptățit să dețină acest teritoriu. Cât timp raporturile dintre Ucraina și Rusia nu au fost atât de deteriorate, amândouă statele au încercat să mențină criza transnistreană înghețată. Astăzi, criza aceasta este folosită de Ucraina pentru a lărgi sau a amplifica internaționalizarea dorită de Kiev a războiului cu Rusia”, a punctat Adrian Severin.
Analistul consideră că întreaga discuție creată în jurul acestui subiect este o altă diversiune, cu un alt obiectiv decât capturarea depozitului de muniții și de armament. „Este nevoie să se pretindă că Moldova a fost atacată, pentru că așa cum am apărat Ucraina, trebuie să apărăm și Moldova, America este foarte departe, dar avem România care este foarte aproape și care poate să intervină imediat, scenariu susținut și de Victoria Nuland”, a adăugat Adrian Severin. Prin intrarea României în conflict, s-ar implica și NATO, ceea ce ar duce la escaladarea războiului deja existent.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro