Disputa dintre Simona și Serena e transpusă în lupta dintre David-RO și Goliat-SUA

Postat de pe 18 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat scandalul suspendării Simonei Halep, detaliile și semnificațiile evenimentului pentru români.

Simona Halep a fost timp de un deceniu o speranță într-o Românie mult prea sumbră și a reprezentat frumos imaginea României în lume. Românii ar trebui să-i fie alături în aceste momente extrem de grele, care marchează, cel mai probabil, sfârșitul carierei sale și să se străduiască să înțeleagă mai precis care au fost evenimentele care au condus la un astfel de deznodământ trist.

Întâmplările din viața personală a Simonei Halep, care au dus la eliminarea Virginiei Ruzici și a echipei sale de antrenori români care au asistat-o timp de un deceniu și au dus-o pe culmile succesului, și faptul că s-a lăsat complet în grija lui Mouratoglou au fost factorii decisivi care au generat prăbușirea carierei Simonei Halep.

Raportându-se la zicala lui Kissinger, care spune că „e periculos să fii inamicul SUA, dar e fatal să fii prietenul SUA”, Petru Romoșan a realizat o comparație care arată exact raportul dintre România și SUA, reflectat și în sport: „Prin raportul dintre Simona Halep, un fel de David, aflată în fața Goliatului Serena Williams putem înțelege relația dintre România și SUA. A existat în România un americanofilism extraordinar, în exces, mai ales în anii ’90. Acum, însă, lucrurile se schimbă: partenerul (de fapt patronul) nostru a devenit foarte neglijent în comportamentul cu România, iar lucrul acesta nu va rămâne fără consecințe pe termen lung, pentru că românii se trezesc și nu-i mai iubesc pe americani”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background