Ungaria și Polonia încearcă să salveze UE de cotele de migranți și de reforma pieței energetice

Postat de pe 20 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat planul de reformă a pieței comunitare de energie și despre introducerea unei cote de migranți, măsură impusă de la nivelul UE.

Comisia Europeană dorește să le ia guvernelor din statele membre dreptul de a menține la un nivel scăzut prețul la energie. Cu alte cuvinte, Bruxellesul va decide când e criză energetică și dacă le dă dreptul statelor să plafoneze prețul la energie, ceea ce este absolut aberant, dacă nu chiar ilegal. Politica fiscală a statelor membre UE trebuie să rămână la latitudinea fiecărui stat membru.

Ungaria a spus că va vota împotriva acestei măsuri impuse de Comisia Europeană. Nimeni nu a vorbit despre acest subiect. Tot ce s-a spus până acum este că UE a impus eliminarea plafonării la energie, a măsurilor de ajutor social, pentru că este afectată piața. Nu s-a spus nimic despre faptul că UE va începe să interzică statelor să intervină pentru a preveni o posibilă criză socială. Ministrul de Externe al Ungariei a reamintit faptul că Ungaria a câștigat un proces la CJUE care a stabilit că Bruxellesul nu are dreptul legal de a limita competențele naționale în domeniul energiei.

Nu s-a spus nimic nici despre faptul că vom fi obligați să avem cotă de migranți și dacă nu îi acceptăm va trebui să plătim 20.000 de euro amendă pentru fiecare migrant refuzat anual. Ungaria și Polonia au votat împotriva acestor cote. Bulgaria, Lituania, Malta și Slovacia s-au abținut, iar România a susținut acest proiect.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background