Parteneriatul strategic RO-MD este orientat acum către unire!

Postat de pe 21 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Miercurea aceasta la „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, emisiune moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a vorbit despre vizita intempestivă a lui Ciolacu la Chișinău, explicând ce semnificații putem acorda acestui eveniment.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, i-a primit astăzi de dimineață pe premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu s-a dus în Republica Moldova din postura de emisar al UE, iar Nicolae Ciucă ocupă rolul de emisar al SUA, formând împreună un binom euroatlantic de succes. Vizita premierului român în Republica Moldova are ca scop negocieri cu privire la parteneriatul strategic dintre cele două state.

Această negociere a parteneriatului strategic a fost pregătită anterior prin vizita lui Dorin Recean la București, premierul moldovean declarând că aceasta este o vizită privată. Concomitent, la Chișinău se duce Luminița Odobescu, actualul Ministru de Externe și fost consilier al președintelui Klaus Iohannis. Discuțiile ministrului român de Externe cu înalții oficiali ai Republicii Moldova s-au concentrat asupra analizării principalelor teme ale agendei bilaterale, a aspectelor de integrare europeană și a implicațiilor evoluțiilor de securitate regionale.

Jurnalistul Bogdan Comaroni este adeptul teoriei conform căreia se grăbește unirea Republicii Moldova cu România tocmai pentru a se pregăti terenul pentru o continuare a războiului ruso-ucrainean într-o altă formă a sa, cel mai probabil trecerea la un fel de război rece, astfel încât să fie îndeplinite interesele americanilor. În prealabil, în Moldova se încearcă îndepărtarea oricăror influențe rusești, această operațiune efectuându-se și prin scoaterea partidului lui Ilan Șor în afara legii, închiderea anumitor posturi de televiziune, ponegrirea lui Dodon ș.a.m.d. Unirea de urgență a Republicii Moldova cu România ar accelera și aderarea acesteia la UE.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background