Un apropiat al lui Buzatu s-a îmbogățit prin afacerile sale în parteneriat cu Consiliul Județean

Postat de pe 28 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre cazul baronului Dumitru Buzatu din Vaslui și despre cum apropiații săi se îmbogățesc în continuare.

S-a amânat pronunțarea cu privire la contestarea arestului preventiv în cazul lui Dumitru Buzatu. Între timp, un apropiat al său, care a fost președinte al PSD Vaslui, s-a îmbogățit prin afacerile sale în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, acționarul majoritar din firma sa de furnizare de gaze naturale. Agenția Națională de Integritate l-ar fi găsit pe apropiatul lui Buzatu în incompatibilitate, pentru că era directorul acestei firme în timp ce făcea parte și din Consiliul Local Vaslui și era și președinte al PSD Vaslui. Firma cu pricina a câștigat un contract în valoare de 100 de mii de euro ce prevedea furnizarea de gaze naturale pentru aeroportul din Constanța.

Autoritatea contractantă S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța SA a atribuit un contract de furnizare de gaze naturale firmei Gaz Est. Contractul are o valoare de 516.441,64 de lei, fără TVA. Durata contractului este de 12 luni și criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut. Tipul procedurii a fost negociere fără publicare prealabilă. Cele două părți au încheiat contractul la data de 13 septembrie 2023, iar acesta a fost publicat în SEAP pe 25 septembrie 2023. Conform termene.ro, Gaz Est SA a fost înființată la data de 6 iunie 2002, are sediul pe strada Călugăreni nr. 43, Vaslui și obiectul de activitate este „distribuția combustibililor gazoși, prin conducte”. Acționarii societății sunt: Consiliul Local Vaslui, Progaz Instalații SRL, Delgaz Grid SRL, Prisma Serv Company SRL și Consiliul Local Muntenii de Jos. (ziuaconstanta.ro).

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background