Instituțiile privilegiate care nu sunt afectate de austeritate. Judecătorii își măresc salariile

Postat de pe 28 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan felul în care măsurile de austeritate sunt aplicate doar pentru anumite categorii, în timp ce alții sunt privilegiați și chiar sfidează legea.

În timp ce Guvernul crește taxele și taie cheltuieli, judecătorii își măresc salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare. Alina Corbu, a emis, la 27 septembrie 2023, un ordin prin care stabilește recalcularea salariilor judecătorilor de la toate instanțele – judecătorii, tribunale, curți de apel – precum și a asistenților judiciari în funcție de o așa-numită „valoare de referință sectorială” majorată, de 605,225 lei. Noile salarii se vor calcula însă retroactiv, începând cu 2022.

Presa arăta, în primăvară, că doar angajații de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ), procurorii Parchetului General (PG), precum și angajații Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar urma să primească salarii majorate cu 25%, recalculate retroactiv, pe ultimii cinci ani, adică din 2018. Această măsură avea la bază creșterea așa-numitei „valori de referință sectorială” la 605,225 lei, față de circa 484 de lei. (defapt.ro)

Alte instituții norocoase care nu vor suferi în urma implementării măsurilor de austeritate sunt: Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Administrația prezidențială, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background