UDMR se revoltă știind că va fi scos de la guvernare. PNL, liniștit prin scandalul Otopeni

Postat de pe 19 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat negocierile subterane pentru formarea noului guvern, care ministere și miniștri sunt țintele schimbării, dacă UDMR va fi eliminat din coaliție, ce lupte se vor isca în PSD și PNL, implicarea lui Iohannis în aceste evenimente, cum se pregătesc alegerile din 2024.

Cea mai recentă șicanare din politică are legătură cu votul din Parlament cu privire la deciderea posturilor de conducere din ANRE, prilej pe care UDMR-ul l-a folosit pentru a se revolta, boicotând ședința pentru că nu a obținut postul de vicepreședinte al acestei instituții. Gestul acesta de boicot este total nespecific UDMR-iștilor, iar analistul Ciprian Purice este de părere că acesta este modul prin care ei gestionează amenințarea de a fi înlăturați de la guvernare.

PNL-ul se situează deja pe locul al treilea în sondaje și a adoptat ca strategie opoziția fermă față de comportamentul deșănțat al UDMR, ei fiind, de altfel, cei care au pretins și postul de vicepreședinte al ANRE pe lângă cel de președinte care i-ar reveni lui Sergiu Niculescu.

„La liberali a eșuat marea răzmeriță pedelistoidă care îl avea ca vârf de lance în materie de comunicare și propagandă pe Rareș Bogdan, iar dosarul Otopeni fix asta consolidează. Cei care voiau să se desprindă de PSD, să găsească o formulă prin care să iasă de la guvernare, să meargă alături de noul pol de dreapta format din PMP, Forța Dreptei și USR au fost puși cu botul pe labe. Se pregătește intens revenirea lui Eduard Hellvig în politică și Eduard Hellvig va veni la vârful PNL”, a sintetizat Ciprian Purice situația din PNL.

PSD-ul, pe de altă parte, face eforturi pentru a-și asigura cât mai multă putere pentru a-și finanța proiectele locale și regionale și pentru a aduna cel mai mare scor în 2024. „PSD-ul este anesteziat între autoritatea de la centru care este întru totul în siajul Factorului Intern”, a punctat Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background