Roboții împotriva umanității! ChaosGPT plănuiește distrugerea omenirii

Postat de pe 19 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe pericolul dezvoltării inteligenței artificiale, semnalat de către specialiști și mogulii industriei.

Încă din anul 2015, oamenii de știință din domeniu au avertizat că în anul 2016 va fi atins un așa numit „point of no return”, noțiune ce face aluzie la ideea că avansarea tehnologiei și a inteligenței artificiale va atinge un punct în care nu se va mai putea face nimic pentru a opri acest progres rapid, tehnologia devenind indispensabilă indivizilor. Mai mult decât atât, la momentul respectiv experții au sugerat că ar trebui să se reglementeze foarte clar până unde pot merge experimentele și perfecționarea inteligenței artificiale și că ar trebui să existe o serie de protocoale bine definite, pentru că altfel există un risc major ca inteligența artificială să preia controlul asupra omenirii.

Sfatul lor a fost ignorat, probabil chiar încadrat la categoria „teorii ale conspirației”, astfel că nimeni nu s-a așteptat la ceea ce a urmat la scurt timp după avertismentul savanților. Se ajunge ușor, ușor la crearea a ceea ce jurnalistul Bogdan Comaroni a denumit „fiara apocaliptică”, finanțată și gestionată de stakeholderi. Device-urile din ce în ce mai avansate pot oricând să preia controlul și să devină autonome. Un exemplu concret a fost oferit în publicația Ziua News, care a prezentat cum Robotul ‘Chaos’ a început să ia legătura cu alte AI pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității. „Misiunea” lui a fost stopată la timp, iar oamenii de știință care l-au creat se laudă cu această reușită.

Însă se pare că acesta nu este un caz singular. A mai avut loc un incident deosebit de grav în urmă cu jumătate de an, dar se pare că a trecut neobservat de radarul presei mainstream. Este vorba despre un centru militar din Japonia unde 4 roboți au complotat și au demarat un atac armat împotriva zecilor de cercetători prezenți în respectivul centru. Armata a intervenit de urgență, unul dintre roboți a fost distrus, dar nu în totalitate, iar în investigațiile ulterioare s-a constatat că robotul afectat căutase deja pe Internet metode prin care să se regenereze pentru a putea ataca oamenii și armata pe care îi considera agresori.

Capacitățile inteligenței artificiale depășesc scenariile SF imaginate până acum și, mai grav, ajung să le demonstreze în planul realității. Specialiștii și mogulii industriei IT semnalează pericolele în mod public, însă în spatele acestei îngrijorări trucate se ascunde un amplu plan prin care se dorește implementarea inteligenței artificiale în cât mai multe sectoare ale societății și ale vieții omului, sub pretextul eficientizării tuturor proceselor și operațiunilor ce implică gândirea și procesarea informațiilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background