Țările din B9 vor fi dotate cu facilitați nucleare, ceea ce ne așează pe harta războiului mondial!

Postat de pe 15 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Show-ul pe care îl face Maia Sandu în Republica Moldova în tandem cu Klaus Iohannis în România este direct conectat cu evenimentul ce va avea loc zilele următoare, atunci când președintele american Joe Biden va ajunge la Varșovia pentru a se întâlni cu liderii B9. Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat întocmai pe posibila angrenare militară a României în conflictul ucrainean, ce ar putea fi decisă în următoarele zile, cu ocazia întâlnirii de la Varșovia.

B9 este abrevierea de la Bucharest Nine, o structură de apărare ce a luat ființă în anul 2019 și cuprinde nouă țări: Bulgaria, România, Ungaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Slovenia. Jurnalistul Bogdan Comaroni consideră că această alianță a format, de fapt, un cordon sanitar care reprezintă un „No Man’s Land” între Occident și Rusia și separă teritoriile care sunt sub sferele de influență are estului și ale vestului. În prezent, Klaus Iohannis este președintele acestei structuri de apărare.

Bogdan Comaroni este de părere că avem de-a face cu o escaladare a războiului, pentru că sunt implicați în gestionarea situației de război tocmai Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, fiind posibil să intervină și Mircea Geoană, actualul adjunct al secretarului general al NATO. Totodată, jurnalistul a adus în prim plan posibilitatea punerii în practică a unui plan de unire a României cu Moldova prin forță.

Bogdan Comaroni a explicat că întrunirea de la Varșovia are o semnificație simbolică, făcând aluzie la Tratatul de la Varșovia, și că Biden va accentua panica legată de faptul că Moldova ar putea fi atacată și de faptul că și în Țările Baltice ar putea apărea probleme grave. Scopul final este poziționarea de rachete nucleare de-a lungul întregului cordon sanitar. „Biden a anunțat în urmă cu șase luni că toate țările din Europa care dețin baze militare americane NATO vor fi dotate cu rachete nucleare de ultimă generație”, a amintit jurnalistul. În prezent, pe teritoriul României se află trei baze militare: cea de la Kogălniceanu, cea de la Deveselu și cea de la Cincu.

România nu este pregătită și nici nu are posibilitatea de a se apăra, iar instalarea unor astfel de dispozitive nucleare la noi pe teritoriu ne transformă într-o țintă sigură, după cum a sintetizat Cozmin Gușă. Se pare că România este blestemată să facă mereu jocurile altora, să se implice financiar, dar și din alte puncte de vedere, ca într-un final să rămână descoperită în fața pericolului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background