Stoparea tranzacțiilor între Priștina și Serbia, cea mai gravă amenințare la adresa poporului sârb din Kosovo

Postat de pe 18 ianuarie 2024

Ordonanța privind întreruperea tranzacțiilor financiare cu Serbia este cea mai mare provocare de până acum care periclitează supraviețuirea poporului sârb în Kosovo și Metohia. Întreruperea tranzacțiilor de plată ale Priștinei cu Serbia reprezintă poate cea mai gravă amenințare la adresa supraviețuirii poporului sârb din Kosovo și Metohia și a vieții acestora, a declarat astăzi președintele Comisiei parlamentare pentru Kosovo și Metohia Milovan Drecun cu privire la decizia Consiliului de administrație a Băncii Centrale a Kosovo conform căreia euro este singura monedă care poate fi utilizată în Kosovo pentru tranzacții cu numerar în sistemul de numerar și plăți.

În discursul său la Tanjug, el a subliniat că fără sprijinul financiar care vine de la Belgrad, care se ridică la peste 100 de milioane de euro anual prin Biroul pentru Kosovo și Metohia, poporul sârb nu poate să supraviețuiască în Kosovo și Metohia.

Directorul Institutului de Istorie Contemporană, Predrag Marković, a declarat astăzi că ordonanța Băncii Centrale a Kosovo, conform căruia de la 1 februarie, euro este singura monedă care poate fi folosită pentru tranzacții în numerar și pentru sistemul de plăți, este încă o decizie în seria decizilor cu scopul de a îngreuna viața sârbilor din Kosovo și Metochius.

Decizia că de la 1 februarie, singura monedă care poate fi folosită în Kosovo și Metohia pentru tranzacții în numerar și sistemul de plată, este foarte periculoasă dacă va fi implementată, a declarat astăzi fostul președinte al Consiliului Executiv al Kosovo și Metohija, Zoran Anđelković.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background