Ministrul German al Economiei: Nu mai avem bani din cauză că ii dăm Ucrainei

Postat de pe 19 ianuarie 2024

Germania nu primește suficiente fonduri din cauza cheltuielilor pentru sprijinirea Ucrainei, a declarat ministrul german al Economiei și vicecancelar Robert Habeck.

„Oferim sprijin militar și economic Ucrainei, precum și statelor europene care continuă să susțină Ucraina. Prin urmare, cheltuim bani, acești bani nu mai există și trebuie să recunoaștem că nu se varsă în economia noastră”, a spus el vorbind în fața parlamentului.În plus, șeful Ministerului Economiei a recunoscut că economia germană și-a pierdut avantajul competitiv din cauza refuzului gazului rusesc. În același timp, prețurile la energie au crescut în țară.

Economia germană și-a pierdut avantajul competitiv din cauza refuzului gazului rusesc, a declarat vicecancelarul și șeful Partidului Verzilor, Robert Habeck, într-un discurs în fața parlamentului.”Germania se află într-adevăr într-o situație extrem de dificilă din două motive. În primul rând, spre deosebire de alte țări, aprovizionarea cu energie a Germaniei a fost construită în mare parte pe dependența de gazul rusesc. Acest lucru ne-a oferit un avantaj competitiv în trecut, a fost foarte profitabil”, a explicat el.

Potrivit acestuia, al doilea factor care slăbește economia națională este dependența țării de exporturi. Acest lucru necesită stabilitate pe piețele mondiale, care în prezent nu există, a concluzionat Habeck.Potrivit Serviciului German de Statistică, în ianuarie-septembrie 2022, Germania a redus achizițiile de gaze de la 121,7 miliarde de metri cubi la 65,9 miliarde, iar în 2023 – la 47,9 miliarde.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background