SRS: Hellvig și-a creat condițiile de candidatură la prezidențiale, îi poate locul lui Ciucă

Postat de pe 9 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalista Sorin Roșca Stănescu a analizat problemele de politică internă din România, mascarada menținerii în funcție a lui Joe Biden, dar și valoarea diplomatică îndoielnică a deciziilor summitului NATO ce începe azi în SUA sub tutela acestuia.  

Eduard Hellvig reintră în politică, fiind interesat mai degrabă să se implice în subteranele puterii. Edi Hellvig capătă astfel o imagine similară cu cea a lui Coldea, în loc să intre în jocul politic public, printr-o candidatură independentă asumată. Prin manevrarea jocurilor subterane și uzitarea fondului informațional pe care îl deține, Hellvig riscă foarte mult. Strategia sa este împotriva lui Iohannis și Ciucă, foștii săi parteneri. „Pașii pe care Eduard Hellvig i-a făcut în ultima vreme corespund unui scenariu în care el ar putea fi pus pe o țeavă prezidențială. Hellvig și-a creat toate condițiile de candidatură, nemaiputând să fie acuzat că vine de pe poziția de șef al celei mai importante instituții de forță în candidatura prezidențială și că ar vrea să profite de bagajul de informații pe care l-ar fi deținut pentru a-și compromite și surclasa concurenții”, a punctat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, menționând și pregătirea academică și profesională bine consolidată a lui Hellvig.

Eduard Hellvig i-ar putea lua locul lui Nicolae Ciucă, dacă va fi susținut de PNL. Dar el poate primi și susținerea PSD, pentru că și Marcel Ciolacu dă înapoi de la candidatură, știind că șansele de a câștiga sunt minime și că ar risca foarte mult. Așadar, e posibil ca pe Eduard Hellvig să-l susțină și o parte din electoratul PSD, și o parte din electoratul PNL, dar chiar și o parte a electoratului AUR. Este posibilă inclusiv o finală prezidențială Eduard Hellvig-Cozmin Gușă.

Mircea Geoană este cel mai titrat candidat din competiția prezidențială, având o experiență diplomatică încă neegalată, având relații foarte bine consolidate cu cei mai importanți lideri și foarte mulți bani. Și Hellvig, și Geoană sunt candidați motorizați și preferați de Factorul Extern, dar în țară sunt întâmpinați de revolta românilor, deranjați de faptul că ei au trădat țara.

SRS: Să rămână Biden în funcție, pentru că eu vreau să fiu sigur de victoria lui Trump!

Summit-ul NATO, ce se organizează la Washington, va fi tutelat de marioneta stricată Joe Biden. Acest eveniment ar putea să fie chiar o ultimă întâlnire cu liderul american Joe Biden, care începe să se stingă ușor, cel puțin din punct de vedere politic. România nu se va alege cu nimic în urma summitului. Vor avea de profitat doar niște politruci care se zbat din toate puterile să fie băgați în seamă și să câștige puțin capital politic. Mai interesant va fi turneul pe care îl face Cozmin Gușă împreună cu Donald Trump Jr. în 4 capitale est-europene: București, Budapesta, Bratislava și Belgrad. Se va discuta despre cum ar evolua frontul estic al NATO sub guvernare suveranistă și concentrat mai mult pe pace decât pe război.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background