Romoșan: Franța va avea probleme serioase, nu s-a rezolvat mai nimic prin alegeri

Postat de pe 9 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a prezentat consecințele interne și externe ale alegerilor din Franța.

În Marea Britanie, laburiștii au câștigat alegerile, impresia generală fiind că au participat foarte puțini cetățeni și că aceștia au ales orice altceva în afară de conservatori. Keir Starmer, noul prim-ministru britanic, este un personaj controversat, plasat în funcție de către Deep State, deținând înainte funcția de șef al Serviciului de Urmăriri Judiciare ale Coroanei. El a jucat un rol major în inculparea și încarcerarea lui Julian Assange. Starmer va face mult mai rău britanicilor decât conservatorii lui Sunak și s-ar putea trezi curând cu o revoltă împotriva sa.

Alegerile din Franța au produs o surpriză colosală! După ce părea că Frontul Național al lui Marine Le Pen va avea șansa să facă majoritatea absolută, acest partid a fost depășit de Frontul de Stânga, noul front popular al stângii, compus din mai multe partide: Franța Nesupusă (care în turul 2 a reușit să obțină 78 de locuri), Partidul Comunist Francez (9 locuri), Ecologiștii (28 de locuri), Partidul Socialist (69 de locuri). Frontul Național s-a clasat abia pe locul al treilea. Aceste rezultate sunt generate inclusiv de sistemul de vot inadecvat în prezent, cu vot uninominal majoritar în 2 tururi. Macron și partidul său, dar și alte partide, s-au folosit de această hibă pentru a împiedica ajungerea la putere a Frontului Național.

Stânga vine cu un program absolut imposibil, dorind să implementeze proiecte foarte bune pentru populație, dar care nu pot fi finanțate. Principala măsură ar fi blocarea prețurilor, ceea ce este imposibil. Se cere inclusiv schimbarea Legii pensiilor, care a dus vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani; stânga dorește scăderea vârstei la 60 de ani, măsură ce nu poate fi susținută economic (Franța are o datorie de 120% din PIB). Marea problemă care apare în Franța este că nu va putea fi votat bugetul până în decembrie, pentru că nu va exista o majoritate. Pentru ca Franța să se stabilizeze, Macron ar trebui să-și dea demisia la un moment dat.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background