SRS: Ciolacu a provocat un interviu de tip “detonare”, prin care pune presiune pe PNL

Postat de pe 8 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre declarațiile lui Marcel Ciolacu din interviul cu Ion Cristoiu, despre ce a spus și ce a ascuns premierul.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că interviul acordat de premierul Marcel Ciolacu lui Ion Cristoiu „are rol de ‘detonator’. El detonează clasa politică și detonează relațiile dintre PSD și PNL”. Cel mai probabil Marcel Ciolacu nu a vrut să creeze acest efect, însă s-a lăsat prins în „capcana” jurnalistului Ion Cristoiu.

Prima și cea mai importantă consecință vizibilă a fost generată de Rareș Bogdan, care spune textual că Marcel Ciolacu își șantajează partenerii de guvernare prin faptul că anunță, în interviul acordat, posibilitatea de a demisiona în condițiile în care solicitările sale privind reforma finanțelor României nu se îndeplinesc. Demisia ar conduce automat la declanșarea alegerilor anticipate într-un moment foarte tensionat atât în plan intern, cât și în plan internațional, dar și la un dezechilibru guvernamental. În acest conflict a intrat și Mihai Tudose, care îi atenționează la rândul său pe liberali și în special pe Rareș Bogdan să nu se joace cu această alianță.

Devine, însă, din ce în ce mai clar, ideea fiind reiterată atât de Banca Națională, cât și de mediul de afaceri, că măsurile propuse de Ciolacu s-ar putea să nu rezolve criza economică spre care se îndreaptă cu pași repezi România. Au fost omise din interviu eventualele dezbateri cu privire la concedierile din aparatul de stat, la impozitarea cu 1,5% pe cifra de afaceri a companiilor multinaționale (proiect pe care chiar Marcel Ciolacu l-a propus în urmă cu un an, dar care pare să fi dispărut total din discursul său) și la supraimpozitarea băncilor și a companiilor din energie, care au făcut un mega-profit începând din 2020 și până în prezent.

„În ciuda faptului că Ciolacu este în ultima vreme în consens cu UE și în ciuda faptului că UE este locul unde s-a impus această regulă de impozitare a cifrei de afaceri a multinaționalelor, totuși lui Ciolacu i se pune frână prin intermediul ambasadelor, prin intermediul statelor ca să nu aplice această regulă de impozitare pe cifra de afaceri și Ciolacu se conformează pentru a-și păstra funcția, pe de-o parte, iar pe de altă parte pentru a menține PSD-ul în zona ‘frecventabilă’ în UE”, a concluzionat SRS.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background