Jessie Baneș: În pofida curentelor de tip Untold, muzica și valorile adevărate răzbesc întotdeauna

Postat de pe 8 august 2023

Invitată în platoul Observator, Jessie Baneș, moderatoare Radio Gold FM și talentată artistă, a vorbit despre noua piesă lansată în plin sezon estival, „Tu ești iubirea mea”, dar și despre industria muzicală din România, chiar după cel mai așteptat festival anual, Untold, unde s-a petrecut o serie întreagă de evenimente controversate.

Pentru Jessie Baneș, muzica este izvor de energie și de fericire, artista căutând tot timpul să transmită mai departe prin melodiile sale sensibilitate, patriotism și dragoste adevărată într-o lume năucită de pseudo-valori și de tendințe nocive. Tocmai din acest motiv, Jessie Baneș a rămas profund contrariată de melodiile cu texte obscene (în special ale trapperilor precum Gheboasă) care s-au cântat la festivalul Untold, cel mai mare festival din România, cu un renume internațional câștigat în doar câțiva ani și unde participă tineri, chiar minori, cot la cot cu adulții și unde nu de puține ori au fost create pe scenă spectacole interzise minorilor.

Jessie Baneș a transmis un mesaj urmăritorilor săi de pe conturile de socializare, evidențiind realitatea tristă din universul transumanist ce pare să ne acapareze din ce în ce mai mult societatea:

„Realitatea tristă este că piața muzicală românească a fost înghițită de casele de discuri, de manele și de tot felul de curente suburbane, trap – așa cum am văzut și la Untold, din păcate. Eu personal, ca artistă, nu pot să nu recunosc faptul că m-am speriat de gusturile adolescenților în materie de noi ‘artiști’ autohtoni. Artiștii cu adevărat talentați nu ajung să fie văzuți de public din simplul motiv că aleg să nu meargă după aceste trenduri distructive sau chiar nu au loc de acești pseudo-artiști din industria muzicală de astăzi”, a mărturisit Jessie.

„Oamenii din ziua de astăzi nu mai sunt atenți la ce contează, nu mai pun accent pe lucrurile frumoase, pe iubire. Ei cred că fericirea sau împlinirea în viața asta o găsesc în banii pe care îi câștigă sau în lucrurile materiale pe care le dețin”, a adăugat artista, evidențiind adevărata față a societății. Chiar festivalul Untold a dat impresia că a reprezentat mai mult o goană după profit și nu orice profit, ci chiar unul dobândit pe seama distrugerii inocenței tinerilor și copiilor care cântau la unison versuri deocheate și dansau electrizați de atmosfera decadentă de la festival. Un festival care ar fi trebuit să fie de MUZICĂ s-a transformat rapid într-un ritual hipnotizant al mesajelor de-a dreptul grobiene emise de „artiști” precum Gheboasă sau al dansurilor lascive, al obrăzniciei manifestate chiar cu mândrie în fața a zeci de mii de oameni.

Jessie Baneș alege, însă, să nu lase speranța să moară și încearcă, atât prin muzica sa, cât și prin emisiunile sale, să readucă în atenția publicului, a tinerilor semnificațiile cu adevărat importante ale vieții: iubirea, patriotismul, altruismul, arta adevărată și exprimarea ei într-un mod decent, frumos. „Totusi, cred că mai există încă o speranță. Mai există artiști talentați în generația mea, dar nu sunt la vedere, pentru că nu au ales calea ușoară. Nu sunt cunoscuți de publicul larg, dar trebuie să îi căutați, să faceți acest mic efort să îi găsiți și să nu vă lăsați influențați. Nu de fiecare dată un număr mare de vizualizări sau un video pompos înseamnă și valoare – numărul nu garantează calitatea. ”, a sfătuit Jessie Baneș.

Muzica și valorile adevărate răzbesc întotdeauna. Ca drept dovadă, marii artiști, somitățile din domeniul muzical reușesc în continuare să strângă în jurul lor oameni ale căror inimi bat la unison în ritmul muzicii adevărate. Un astfel de moment unic a experimentat și Jessie Baneș la concertul de pe BT Arena din Cluj, unde a concertat alături de Ovidiu Lipan Țăndărică în deschiderea spectacolului lui Chris Norman:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Jessie Banes (@jessiebanes)

„A fost incredibil pe scenă! M-am pregătit mult pentru asta, am muncit ani de zile pentru astfel de momente, să cânt pe scene mari. Sigur, weekend-ul trecut cea mai mare scenă a fost Untold-ul, dar pentru mine a fost o onoare să cânt pe BT Arena pentru un public mai mic, dar alături de somități ca Ovidiu Lipan Țăndărică, Compact și Chris Norman, pentru publicul acela care știe să aprecieze muzica cu adevarat bună și nu se schimbă de la un an la altul influențat de noile tendințe greșite, aș spune eu”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background