SRS: Asasinarea Daryei poate duce inclusiv la eliminarea lui Putin sau Zelenski

Postat de pe 23 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre asasinarea Daryei Dughin și posibilele repercusiuni ale acestei fapte odioase pentru Rusia și Ucraina.

„Am fost primul analist din România care a semnalat că între Putin și Dughin au intervenit grave animozități. Dughin a devenit periculos în ultimii ani pentru regimul lui Putin, pentru că a făcut o politică extrem de activă și în plan intern, și în plan internațional. A avut întâlniri foarte importante în toate statele pe care și Putin le vizează pentru sistemul lui de alianță”, explică jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

„Dughin a devenit un centru de putere în plan internațional și național, în Federația Rusă. Mai mulți politologi în ultimii ani au sugerat că, în eventualitatea în care Putin este îndepărtat de la putere sau părăsește puterea, ar fi una dintre variantele de schimbare de ștafeta politică, dezvăluie SRS.

Ce înseamnă, de fapt, atentatul?

„Eu cred că există o întreagă psihologie la baza aparentelor erori. Eu îmi pun problema ce vrea Kremlinul, regimul de la Moscova. Vrea ca rușii să creadă un anumit lucru și, în prezent, aproape toți rușii cred că ucrainenii au fost cei care au pus la cale acest asasinat. Și precaritatea construcțiilor care sunt lansate pe piață de către oamenii Federației Ruse sunt o chestiune deliberată. Sunt foarte multe crime care au fost săvârșite pe teritoriul Federației Ruse în ultimii ani, îndreptate împotriva unor oponenți ai lui Putin sau foști lucrători ai serviciilor secrete. Asta dovedește lipsa de profesionalism a celor din serviciile secrete sau chiar intenția de a face cunoscut în Rusia și în afara Rusiei faptul că Kremlinul își pedepsește toți adversarii?”, evidențiază Sorin Roșca Stănescu.

„Problema este legată de percepția populației. Din această perspectivă, garantez că Federația Rusă a pierdut războiul propagandistic chiar dacă sunt o serie de centre de gândire liberă care încearcă să restabilească un echilibru”, declară jurnalistul.

„Noi asistăm la un război de propagandă extrem de dur. Dacă va fi un război de uzură, el va dura foarte mult și va fi extrem de costisitor. Dacă se va încheia într-un termen rezonabil, acest război nu se poate încheia decât prin scoaterea din joc a unuia dintre cei doi lideri sau prin scoaterea ambilor lideri din joc este ideea cu care jurnalistul Sorin Roșca Stănescu concluzionează discuția.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background