Spânu: Lista AUR e pe locul 1, PSD-PNL pe locul 2, iar ADU pe 3.

Postat de pe 4 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat potențialul listelor la europarlamentare ale coaliției PSD-PNL, AUR-ului și Alianței Dreptei Unite.

În viziunea jurnalistului Ion Spânu, din punctul de vedere al potențialului politic, cea mai bună listă pentru alegerile europarlamentare este cea a AUR-ului, principalul motiv fiind tocmai componența acesteia, unde sunt trecuți: celebrul avocat Gheorghe Piperea, principele Șerban Dimitrie Sturdza, Monica Iagăr, personalitate de mare valoare în lumea sportului, Cristian Terheș. Cu toții sunt oameni care pot susține interesele României în Parlamentul European și care pot să se lupte pentru acestea când Bruxelles-ul nu emite decizii tocmai favorabile țării noastre. Mai mult decât atât, AUR-ul are o susținere consolidată și în diaspora.

La marea alianță PSD-PNL, listele sunt împânzite de aceiași oameni, cu excepția Gabrielei Firea și a lui Vasile Dîncu. Toți actualii europarlamentari de la PNL și PSD nu au avut rezultate notabile în PE, stârnind nemulțumirea oamenilor. Alianța Dreptei Unite se află într-un mare dezavantaj, potrivit analizei lui Ion Spânu, pentru că reprezentații acesteia nu au anvergură, nu sunt oameni cu o importanță politică ridicată, iar poziționările lor lasă de dorit.

Clasamentul jurnalistului Ion Spânu, în funcție de potențialul listelor la europarlamentare, este următorul: AUR pe primul loc, urmat de PSD-PNL, iar pe ultimul loc ADU.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background