Simona Vrăbiescu-Kleckner, despre involuția Americii din ultimele decenii și viitorul alegerilor între Trump și Harris

Postat de pe 30 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Simona Vrăbiescu-Kleckner, scriitoare americană de origine română în vârstă de 97 de ani, și-a prezentat ultima carte, lansată și-n România, intitulată „Stânga americană, Trump, Biden și Orientul Mijlociu”, și a analizat lupta electorală din SUA, cum anume se desfășoară, cine va câștiga și cu ce consecințe.

Simona Vrăbiescu-Kleckner a ajuns în America în 1965, în urma căsătoriei sale cu Rudy Kleckner. Adaptarea la viața din America a fost dificilă, atât din pricina diferenței de regim, cât mai ales din cauza acțiunii de prădare exercitate de comuniști asupra familiei sale, căreia i-au fost luate moșia, bunurile, economiile, obiectele de valoare. Rămasă săracă și cu diploma de studii în Drept eliberată tardiv, Simona Vrăbiescu-Kleckner și-a dat seama că nu va putea realiza niciodată nimic în domeniul pe care l-a studiat și aprofundat, fiind nevoită să plece din țară. Ajunsă în SUA, Simona Vrăbiescu-Kleckner a putut lucra ca asistent-contabil, în baza experienței anterioare de normatoare, post care a ajutat-o să se adapteze noii realități în care intrase, cea a lumii americane. Hazardul i-a adus în cale o emigrantă egipteancă a cărei fiică a avut un destin similar și de la care a aflat de posibilitatea de a se înscrie la Columbia University.

Simona Vrăbiesc-Kleckner și-a petrecut ultimii 60 de ani în SUA, găsind în primele decenii o Americă înfloritoare, bogată, variată în cultură și, mai ales, liberă. Cu cât ne apropiem de prezent, cu atât America devine din ce în ce mai transumanistă, absurdă, odioasă. Schimbarea gândirii americane a început odată cu mandatul lui Barack Obama (cu care Simona Vrăbiescu-Kleckner a fost colegă la Colombia University). Barack Obama a luat baza sclaviei inițiale și a venit cu ideea de a împărți societatea americană în identități sociale. „Obama, ca să aibă motiv să schimbe sistemul și să întărâte afro-americanii, a început să vorbească despre sclavie. În școli a început să se învețe că sclavia și formarea Americii nu a venit de la colonizatorii englezi în 1776, ci că ar fi fost începută de la 1619 de către afro-americani. De aici a început toată lupta și sentimentul de frustrare al anumitor entități sociale împotriva ‘supremației albe’”, a explicat Simona Vrăbiescu-Kleckner. După ce Trump a câștigat mandatul de președinte, Obama, în loc să nu se amestece în activitatea noului președinte, a deschis Office for Action, cu care a început să activeze în Guvern, pentru că Trump a făcut greșeala de a nu schimba funcționarii de la niciun departament. Trump a gândit ca un om de afaceri, de aceea a comis o astfel de greșeală, ce s-a dovedit a-i fi „fatală”. O altă greșeală pe care a făcut-o Trump a fost să nu conteste rezultatul alegerilor din 2020, când Joe Biden a obținut un scor neverosimil. Senatorul Ted Cruz a contestat rezultatul alegerilor, dar Mitch McConnell, președintele Senatului, și Nancy Pelosi, din partea Camerei Reprezentanților, au decis că nu este nevoie de niciun fel de verificare a voturilor. Amândoi aveau tot interesul ca Trump să nu revină la putere, pentru că un nou mandat al republicanului le-ar fi afectat afacerile.

Simona Vrăbiescu-Kleckner, republicană convinsă, a analizat viitorul alegerilor americane și lupta electorală Trump-Harris. Trump vrea să intervină și să-i strice planurile păpușarului din umbră Barack Obama, care dorește să-și impună agenda comunistă și socialist-progresistă. Donald Trump va lupta cu și mai multă înverșunare la acest rând de alegeri și cel mai probabil va obține și mai multe voturi decât data trecută, motiv pentru care Simona Vrăbiescu-Kleckner se întreabă dacă va mai reuși sistemul să fraudeze scrutinul electoral. „Dacă Trump va câștiga pe 5 noiembrie, până pe 20 ianuarie, când intră la Casa Albă cu forțe depline, mă tem pentru soarta lui. Dacă nu vine Trump la putere, China va căuta să devină hegemonul lumii. De această dată, când China va fi puternică, va înghiți nu numai Europa, nu numai America, dar și Rusia”, a concluzionat Simona Vrăbiescu-Kleckner.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background