Severin: Există o anumită conivență între americani şi ruși, ne pregătim pentru conferința de pace

Postat de pe 14 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Concomitent cu alegerile care au acaparat ziarele și publicațiile online în ultima vreme, s-au petrecut evenimente care par să conducă la escaladarea conflictului ruso-ucrainean. Armele americane au fost deja folosite de Ucraina pentru a lovi Rusia. Rusia amenință că va lovi bazele NATO care găzduiesc avioane F-16 destinate Ucrainei într-un demers justificat de ruși prin legitima apărare. Mai mult decât atât, după 10 ani de embargo, Azov va primi din nou arme de la SUA. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, analistul Adrian Severin a vorbit despre atmosfera belicoasă generalizată la nivelul Europei și al Occidentului, prezentând care sunt posibilele motive din spatele deciziilor din ultimele săptămâni.

Adrian Severin speră că toate aceste mișcări sunt semne care ne indică o apropiere de o viitoare conferință de pace. „Avem de-a face și cu o anumită conivență între ruși și americani. Se gândesc și se discută soluții care să poată fi vândute publicului sub ambalajul unei soluționări convenabile tuturor părților (mai degrabă pentru Rusia, SUA și Occident, pentru că Ucraina nu poate spera la o soluție cu adevărat convenabilă). De aceea, înainte să înceapă negocierile, fiecare trebuie să arate că este decis să ducă războiul până la capăt”, a explicat Adrian Severin.

Ucraina, indiferent de sprijinul militar pe care îl primește din partea Occidentului, nu mai are nicio șansă să răstoarne situația de pe front. Cel puțin deocamdată, Rusia nu are de ce să apeleze la arma nucleară, însă, în vederea pregătirii unei poziții convingătoare la conferința de pace, Rusia ar putea să facă niște demonstrații cu arma nucleară. Posibilele exerciții militare efectuate de Rusia cu arma nucleară ar putea avea inclusiv scopul de a-i determina pe europeni și americani să revină la rațiune. Acest proces va fi imposibil în lipsa dezideologizării și demilitarizării politicii actuale, a punctat Adrian Severin.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background