Serbia rămâne potențialul butoi cu pulbere al Europei în 2024!

Postat de pe 22 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a prezentat prognoza referitoare la evoluția Serbiei în anul 2024.

Serbia se confruntă cu mari tensiuni în problema Kosovo, țară ce se dorește a fi recunoscută ca independentă. Dacă președintele Vucic nu reușește să țină situația sub control, ne-am putea trezi cu un război de tip proxy aproape de inima Europei, Kosovo fiind susținut de SUA, în timp ce Serbia ar fi un proxy ar Rusiei și Chinei. Vucic a anunțat clar că va merge pe calea europeană, propunându-și să crească PIB-ul la 100 de miliarde. Vucic este apărat de către serviciile secrete naționale, iar din acest motiv mișcările de stradă nu vor degenera în acte sângeroase.

Marius Ghilezan consideră că Vucic face parte dintr-o aripă a statului paralel american, care a reactivat OTPOR-ul, redenumit astăzi ca „BORBA”. Destabilizarea lui Vucic ar putea surveni prin acțiunile unor agenți infiltrați. Protestatarii sunt folosiți drept o unealtă de șantaj împotriva lui Vucic. Jurnalistul este de părere că hegemonul nu își mai permite să deschidă un nou front de luptă, dar situația rămâne imprevizibilă, iar Serbia rămâne butoiul cu pulbere al Europei și în 2024.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background