SE ÎNCINGE LUPTA PENTRU PUTERE LA KIEV: Omul lui Zelenski cere demisia șefului Armatei

Postat de pe 27 noiembrie 2023

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujni, ar trebui să demisioneze din cauza lipsei unui plan de acțiune pentru anul viitor, a declarat Maryana Bezuglaya, șef adjunct al Comisiei Radei Supreme pentru Securitate și Apărare Națională, deputat din Partidul Poporului, partidul președintelui Zelenski.

„Comandantul șef al forțelor armate ucrainene nu a putut oferi un plan pentru 2024. Nici mare, nici mic, nici asimetric, nici simetric. Militarii au spus pur și simplu că trebuie să ia cel puțin 20 de mii de cetățeni pe lună”, a scris pe pagina ei de Facebook.

În parlament, la planificarea bugetului pentru anul următor, conducerea militară a fost întrebată despre viziunea viitoare a operațiunilor militare, dacă să aloce fonduri pentru rotație și demobilizare și de ce se creează noi brigăzi și nu le reînnoiesc pe cele existente, a spus Bezuglaya.

Potrivit ei, această discuție nu a fost publică, dar „tensiunea creștea”. Acum situația s-a dezvoltat în așa fel încât conducerea militară, care nu poate prezenta nicio idee pentru 2024, trebuie să plece, a declarat Bezuglaya.

Potrivit acesteia, nemulțumirea față de lipsa oricăror planuri specifice pentru Zalujni a apărut în vara acestui an, când a început contraofensiva Forțelor Armate ucrainene.

Anterior, o serie de instituții de presă ucrainene și occidentale au scris despre un posibil conflict între Zelensky și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny. Jurnaliştii de la The Washington Post au remarcat că Zalujni, care este popular printre concetăţenii săi, ar putea reprezenta o ameninţare pentru Zelensky dacă decide să înceapă o carieră politică. 


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background