Ghilezan: Scandalul “Cîțu-vaccinuri-1 miliard de euro” dinamitează total USR și avariază grav PNL!

Postat de pe 27 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre scandalul miliardului de euro cheltuit ilegal și inutil pe vaccinuri de către guvernarea PNL-USR.

Chiar înainte de începerea propriu-zisă a anului electoral și în plină campanie electorală, a izbucnit un scandal de proporții, ce are în centru partidele PNL și USR și pe reprezentanții acestora, care au guvernat în pandemie. DNA-ul a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă pentru achiziție supraevaluată de vaccinuri anti-COVID în pandemie.

Soțul Ursulei von der Leyen, Heiko von der Leyen, ar fi orchestrat afacerea uriașă a achiziției și distribuției de vaccinuri în Europa. Marius Ghilezan este de părere că cei de la DNA nu vor avea curajul să internaționalizeze cazul și să-l ducă la bun sfârșit prin audierea și acuzarea soțului președintei Comisiei Europene. Politrucii din România nu au jucat decât rolul unor slugi pentru soții von der Leyen, dar asta nu-i exonerează de vină. Vlad Voiculescu trebuie să dea explicații procurorilor referitor la modul în care a reușit să-și deschidă clinici în străinătate.

La sfârșitul pandemiei, când românii refuzau deja să se mai vaccineze cu a doua sau a treia doză, în urma campaniilor împotriva vaccinării și în urma dezvăluirilor despre nocivitatea unui vaccin insuficient testat, guvernul condus de Cîțu a mai comandat 10,6 milioane de doze de vaccin anti-Covid. Milioane de doze au rămas pe rafturile spitalelor și clinicilor, neutilizate și ajungând într-un final să fie distruse. Miliardul dat pe aceste doze nu va mai fi niciodată recuperat, spre disperarea românilor păgubiți.

„USR-ul s-a dinamitat singur, prin vocea lui Cătălin Drulă, acuzând o acțiune politică a DNA-ului, exact după narativul pe care îl avea PSD-Dragnea în 2018”, a subliniat jurnalistul Marius Ghilezan. Iată care au fost declarațiile președintelui USR, Cătălin Drulă: „Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”.

Avariat este și PNL-ul, „premierul de unică folosință” Cîțu (titulatură dată de Marius Ghilezan) declarându-se pregătit să vorbească cu procurorii și să dezvăluie secretele achizițiilor din pandemie, care s-ar fi făcut la ordinul lui Klaus Iohannis și al Ursulei von der Leyen. Florin Cîțu face un joc periculos, șantajând cu astfel de informații, dar putând chiar el să ajungă în pușcărie. Cu toate acestea, PNL-ul și în special Klaus Iohannis este protejat de servicii cel puțin până în iulie 2024. Urmează marea lepădare a PNL-ului de Florin Cîțu, potrivit prognozei oferite de jurnalistul Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background