Scholz și Ursula umiliți la Washington! SUA au preluat frâiele și gonesc spre prăpastie!

Postat de pe 6 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre cum arată în mod real conlucrarea SUA-UE prin prisma recentei duble întâlniri a lui Joe Biden cu Olaf Scholz, respectiv Ursula von der Leyen, de ce a decăzut Germania și cum e previzibil că va fi condusă UE în viitor.

La sfârșitul săptămânii trecute, cancelarul Olaf Scholz s-a încumetat să pornească într-o călătorie de 8 ore dus și 8 ore întors, singur, către ținutul tuturor posibilităților, America, pentru a se întâlni cu președintele în funcție, Joe Biden. The Washington Post scria în weekend că Olaf Sholz a ajuns în SUA „la spartul târgului”, cum se spune pe românește. Germania aștepta cu sufletul la gură ca reprezentatul său să dea o replică tăioasă pentru problema extrem de gravă a aruncării în aer a conductei Nord Stream 2, realizată din ordinul lui Biden, după cum a dezvăluit Seymour Hersh. La Washington, tăcere. Marius Ghilezan scria în articolul său publicat astăzi dimineață în România Liberă că „Biden și Scholz formau un tablou de natură moartă la șemineu”.

„Informațiile sunt foarte seci. Au ieșit spunând că vor continua împreună lupta pentru Ucraina, că se vor da mai mulți bani. Președintele american a șters cu Olaf Scholz pe jos”, a punctat jurnalistul Marius Ghilezan. Moderatorul Cozmin Gușă a completat ideea precedentă, amintind spusele lui Olaf Scholz: „Țările din clubul nostru euroatlantic sunt mai puternice și mai solidare decât oricând, iar acest lucru s-a putut întâmpla doar sub conducerea dvs., domnule președinte Biden”.

Atât Cozmin Gușă, cât și jurnalistul Marius Ghilezan consideră că această întâlnire programată tocmai vinerea, la sfârșit de săptămână, la Casa Alba, la care au fost invitați pe rând Ursula von der Leyen și Olaf Scholz, reprezintă mai mult un ritual în care americanii au vrut să demonstreze întregii lumii că ei sunt stăpânii supremi. Cu toate acestea, America trage cu dinții de puterea de altădată, pentru că se simte deja că e cu un picior în prăpastie și luptă cu disperare să-și mențină supremația.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background