America profundă este a oamenilor normali! Funcționari gen Nuland strică relaționarea SUA-UE

Postat de pe 3 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul român stabilit în New York Grigore Culian a vorbit despre un subiect deosebit de sensibil și de grav, și anume creșterea accelerată a antiamericanismului din România, problemă semnalată și de Cozmin Gușă într-un editorial de-al său publicat pe Solid News. Jurnalistul a explicat ce reprezintă de fapt America profundă.

America profundă este America oamenilor normali, care iubesc pacea și care își doresc să trăiască în armonie cu toate națiunile lumii, potrivit viziunii lui Grigore Culian. „Din nefericire, câțiva psihopați de la Washington conduc această țară într-o direcție greșită. Asta se vede și în sondajele de opinie, 70% dintre americani fiind de acord cu faptul că țara merge într-o direcție greșită”, demonstrează Grigore Culian.

Antiamericanismul, ce ia amploare pe zi ce trece, nu se manifestă doar în România, ci în toată Europa. Grigore Culian a enumerat o serie de factori ce ar putea declanșa această ură față de America. În primul rând, poate fi vorba despre politica agresivă și nerealistă pe care o promovează Departamentul de Stat, populat de indivizi mediocri care emit strategii de cele mai multe ori greșite. Printre acești nepregătiți de la conducerea SUA se numără și Victoria Nuland.

Un al doilea factor declanșator al antiamericanismului este reprezentat chiar de trimiterea anumitor ambasadori din partea SUA către România. Aceștia s-au implicat într-o manieră grosolană în politica internă și au influențat justiția în mod direct. America a ales această cale de a subordona state precum România, Ucraina ș.a.

Românii, dar nu numai ei, s-au săturat să fie batjocoriți și s-au săturat ca oameni nevinovați să sufere sau să fie închiși din ordinul americanilor. Grigore Culian consideră că nu trebuie să renunțăm la parteneriatul cu America sau să căutăm alternative, ci ar trebui să-i tragem de mânecuță ca să înțeleagă că din postura lor nu sunt îndreptățiți să ne batjocorească.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background