Hoandră: România e golită de lideri valoroși, singurul viitor președinte capabil e Hellvig

Postat de pe 6 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Octavian Hoandră a acceptat provocarea de a dezbate împreună cu gazda emisiunii accentele absurde, de tip transumanist, din societate, analizând dacă și în ce fel ne vom putea acomoda viețile cu noile impuneri, cum arată orizontul existențelor celor educați într-un mod diferit de cel impus azi de către elitele din lumea occidentală.

După ce România a pierdut un deceniu de posibilă dezvoltare sub conducerea lui Băsescu, iată că i-a urmat un alt lider politic insuficient de bine pregătit și care nu a reușit să se adapteze dinamicii de la București, pierzându-le românilor aproape un alt deceniu din viață. Jurnalistul Octavian Hoandră consideră că am avut așteptări mult prea mari de la Klaus Iohannis, care nu reușește să gestioneze în mod corespunzător toate provocările și greutățile prin care trece România. Totodată, acesta l-a înaintat pe Eduard Hellvig ca alternativă mult mai bună pentru președinția țării, argumentând că ar fi superior din punctul de vedere al pregătirii, dar și că este un adevărat român care a avut curajul să-i îndepărteze pe sorosistii sau distrugătorii de țară precum Coldea și Kovesi.  

Din păcate, în ziua de astăzi o asumare ca cea pe care a demonstrat-o Eduard Hellvig în discursurile sale rare, dar strălucite, este aproape nemaiîntâlnită. Lașitatea pare să fi pus stăpânire pe majoritatea celor din clasa politică și nu numai. Și nu doar că există o lașitate de necuprins, dar lumea mai este acaparată și de false valori și modele adoptate dinspre Occident pe care tinerii par să le propovăduiască, în detrimentul valorilor adevărate pe care le promovează cei ce-au dobândit înțelepciune odată cu înaintarea în vârstă.

Ca strategie de rezistență în fața acestui val de nouă „normalitate”, Octavian Hoandră a propus ca oamenii care au același sistem de valori să se întâlnească și să stea împreună, pentru că doar așa se poate coagula o adevărată rezistență care să mențină totuși vii idealurile și principiile de altădată, cele firești.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background