Schingiuirea bătrânilor neputincioși din azilele groazei făcută cu acordul și complicitatea politrucilor

Postat de pe 6 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a realizat radiografia scandalului legat de „azilele morții”, prezentând cum caracatița corupției lovește din nou, atentând la integritatea și chiar la dreptul la viață al celor mai vulnerabile categorii de persoane.

Felul în care bătrânii au fost tratați în „azilele morții”, improvizate, a îngrozit întreaga țară. Condițiile absolut mizerabile în care au fost ținuți au condus la agravarea problemelor lor de sănătate și chiar la dobândirea de noi afecțiuni, având în vedere că paraziții se infiltrau cu ușurință în paturile și chiar în pielea acestor bătrâni neajutorați.

Absolut revoltător este faptul că oamenii politici de la vârful puterii, inclusiv actualul Ministru de Interne, Cătălin Predoiu, cunoșteau ororile ce se petreceau în azilele groazei de câteva luni și au stat cu mâinile în sân, ascunzându-și pasivitatea criminală sub pretextul încercării de a prinde rețeaua care se ocupa cu traficul de persoane acolo.

În presă s-a vehiculat că azilele ar fi fost private, însă ar fi fost finanțate de către stat. Ion Spânu nu crede în această minciună gogonată vândută publicului, explicând că acest mod de a funcționa al azilelor ar putea demonstra că cineva s-a derobat de sarcini și a transmis unor firme private această activitate de întreținere pentru care se redirecționează niște bani. În consecință, trebuie trași la răspundere nu doar șeful asociației, ci și complicii din stat care au asistat și au finanțat acest mecanism de ucidere a bătrânilor vulnerabili.

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, în loc să ia atitudine în fața acestei mârșăvii groaznice, a emis un comunicat oficial în care se auto-exonerează de vină. În fața camerelor de filmare, Firea nu ratează nicio ocazie să arate cât de religioasă și altruistă este cu oamenii nevoiași. Autoritățile încearcă să soluționeze rapid cazul, prin condamnarea patronilor unor astfel de azile, ignorând complicitatea oamenilor politici de la vârful puterii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background