Afirmații scandaloase în cazul abuzurilor din căminele de bătrâni

Postat de pe 6 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Complementar afirmațiilor jurnalistului Ion Spânu din cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, în care acesta a devoalat caracatița corupției și complicitatea politrucilor în mafia azilelor, Iosefina Pascal prezentat în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Gold FM o serie de afirmații aberante și bizare venite din partea oficialilor în legătură cu scandalul momentului.

Pe lângă comunicatul oficial în care se disculpa, Gabriela Firea a ținut morțiș să mai facă o postare care să enerveze și mai mult cetățenii, postare în care se victimizează, acuzând că există o conspirație împotriva sa, o adevărată campanie menită să o defăimeze, plasând astfel adevăratele victime, bătrânii, pe un loc secundar.  

Există o hibă legislativă care permite unor astfel de centre sociale să obțină o licență provizorie pe durata unui an, urmând ca la încheierea acestei perioade să fie verificat și evaluat centrul de către autoritățile avizate de stat, DGASPC și Ministerul Muncii, în vederea atribuirii unei licențe permanente. Se pare că azilului din Voluntari îi expirase această licență provizorie de doi ani! Se pune, atunci, întrebarea: cum primea această asociație bani în mod legal?

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a declarat că el nu are atribuții în verificarea acelor centre, o afirmație similară făcând și Gabriela Firea despre Ministerul Familiei. Între timp victimele au ajuns la spital, au fost identificate obiecte străine în stomacurile lor, pentru că probabil și-au mâncat hainele din cauza foamei extreme.

Lanțul vinovaților pornește de la politruci și se întinde până la torționarii din azile, la instituțiile precum DSP și Poliția Română și chiar Ministerul Sănătății, pentru că s-au făcut sesizări care nu au fost băgate în seamă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background