Rusu: Eticheta de antisemit e una gravă, cei de la Institutul Wiesel acționează neprofesionist!

Postat de pe 27 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Rusu a vorbit despre antisemitism în Germania și raportul Institutului „Elie Wiesel” din România.

Eticheta de „antisemit” a început să fie folosită în mod abuziv în vederea disciplinării celor care nu sunt „cuminți” și „ascultători” și care îndrăznesc să combată narativele oficiale. În Germania, antisemitismul este un subiect controversat, dat fiind istoricul sumbru al lagărelor de exterminare de pe teritoriul german. Așadar, antisemitismul a devenit un subiect tabu în Germania, atât în presă, cât și în societate.

În România, Institutul „Elie Wiesel” a publicat recent un raport în care îi acuză de antisemitism inclusiv pe Cozmin Gușă și pe Iosefina Pascal. În viziunea lui Mihai Rusu, acest ultim raport al Institutului, realizat de Adriana Marincea, este foarte subiectiv, legându-se în special de ideea promovării de narațiuni și teorii ale conspirației antisemite de către Cozmin Gușă și Călin Georgescu. În cazul discursurilor cu adevărat antisemite, cum au fost cele ale lui Viktor Orban și ale lui Donald Trump, nu a existat nicio reacție. România este recunoscută de Uniunea Europeană ca fiind țara cea mai tolerantă și care își respectă cel mai mult toate etniile.

Raportul nici măcar nu precizează în ce domeniu se fac acele „acte de promovare a narațiunilor și teoriilor conspirației antisemite”, iar cei angajați la acest institut nici nu aduc modificări raportului după ce li s-a demonstrat cu argumente solide că au greșit prin atribuirea etichetei de „antisemit” cel puțin lui Cozmin Gușă și Iosefinei Pascal, ceea ce îi descalifică și le demonstrează lipsa de profesionalism. În Germania, astfel de acuzații false și nefondate îl trimit pe emițător direct în instanță, fiind pasibil de plata unor despăgubiri morale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background