Instituția lui Pandele care monitoriza și cumpăra bătrânii – INFORMAȚII EXCLUSIVE !

Postat de pe 27 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit întregul mecanism prin care Florentin Pandele și acoliții săi reușeau să găsească bătrâni vulnerabili pe care mai apoi să-i interneze în azilele groazei pentru a profita de pe urma lor.

Jurnalista Iosefina Pascal a continuat dezvăluirile din mega-ancheta sa ce vizează cazul azilelor de bătrâni și al corupției soților Firea-Pandele. În ediția de astăzi, Iosefina a adus în atenția publicului descoperirile pe care le-a făcut săpând la caracatița acestui clan mafiot, arătând cum erau identificați și chiar corupți sau mituiți vârstnicii și cum erau apoi luați pe sus, vânduți la Cristina Dumitra și la Ștefan Godei, adică duși în acele cămine de bătrâni ale groazei.

Iosefina a afișat o serie de stenograme care prezintă legătura dintre azilele groazei și Spitalul de Psihiatrie din Bălăceanca și DGASPC Sector 3, relație de care se ocupa Ștefan Godei. S-a aflat faptul că Dumitra Cristina mergea la un doctor de familie din orașul Voluntari, de unde venea cu rețetele pentru bătrâni, pe care ulterior i le dădea șoferului ei. Medicamentele erau furnizate de la o farmacie tot din orașul Voluntari și duse la azil. Spitalul Bălăceanca era principalul furnizor de „clienți” pentru aceste cămine și s-a constatat că unii dintre pacienți erau „cazați” la Bălăceanca de peste 20 de ani și duși recent la centrele de bătrâni gestionate de Godei unde erau maltratați și abuzați.

Urmărind în continuare pistele descoperite în ancheta sa, Iosefina Pascal a dat de o uriașă caracatiță de firme pe care Florentin Pandele le deține și le gestionează. S-a spus greșit că acestea sunt firme de stat, ele fiind de fapt SA-uri, adică au că acționar majoritar entități de stat. Trebuie menționat că toată această caracatiță, respectiv toate aceste companii au la rândul lor și alți asociați, nu doar orașul Voluntari, la primăria Voluntari, Consiliul Local Voluntari, ci s-au extins în tot județul Ilfov. Majoritatea companiilor au datorii enorme, de milioane și zeci de milioane de lei, finanțate de către Consiliile Locale ale orașelor și comunelor în care își desfășurau activitatea. Angajații acestor firme sunt rude, prieteni sau apropiați ai cuplului Pandele-Firea.

Ca să clarifice și mai mult legătura dintre Spitalul Bălăceanca și căminele groazei, Iosefina Pascal a introdus în expunere un nou personaj, un anume Emanuel Butnariu, președintele Consiliului de Monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, o instituție care se asigură că persoanele cu dizabilități sau cu probleme neuropsihice nu sunt abuzate, agresate și se respectă drepturile ONU. Acest domn a fost timp de aproximativ un an consilierul personal al lui Pandele. Butnariu a fost întâi director la Bălăceanca între 2000-2002, după aceea a fost director la un alt centru de recuperare între 2002-2005, după care a fost director la Direcția de Educație Cultural-Sportivă și Îngrijiri Comunitare Voluntari între 2005-2007, consilierul primarului orașului Voluntari, deci consilierul lui Pandele între 2011-2012, directorul Direcției de Asistență Medicală și Educațională Ilfov între 2012-2013 și este în prezent directorul Spitalului Societății Medicale „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, tot o companie controlată de Pandele.

Tot în consiliul de administrație de la Bălăceanca, în poziția de președinte al consiliului, este și un fost polițist, Doru Iacobuș, implicat în tot felul de scandaluri cu iz penal, un domn care s-a îmbogățit peste noapte, s-a trezit cu 3 terenuri de 1000-1600 m² sau de 3000-4000 m². Nu se justifică cum a putut să le achiziționeze; poate are sau nu legătură cu faptul că este la spitalul Bălăceanca, de unde proveneau acești oameni. Cert este că există deja două legături, doi apropiați ai lui Pandele și ai lui Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean care trebuia să facă aceste controale în centrele de bătrâni. Există, așadar, acești doi indivizi care cunoșteau modul în care erau externați ilegal cei de la Bălăceanca și cum erau duși înapoi când apăreau controale, dar și toate atrocitățile la care au fost supuși bătrânii.

Direcția condusă de Emanuel Butnariu este extrem de importantă în această anchetă. Direcția de Educație Cultural Sportivă și Îngrijiri Comunitare Voluntari, pe scurt DECSIC, este destul de obscură, neputând fi găsite foarte multe informații despre activitatea sa. Cu toate acestea, puținele documente descoperite de Iosefina Pascal, coroborate cu declarațiile martorilor, au relevat faptul că această direcție se ocupă, practic, de plimbări și vacanțe. Toate plimbările la moaște, în Grecia sau pe litoralul românesc s-au făcut prin DECSIC, direcția înființată și condusă ani la rând de către Emanuel Butnariu. Iosefina Pascal a arătat două contracte din perioada 2020-2021 (deci în plină pandemie) care arată cum s-au organizat astfel de plimbări, ajungându-se la sume colosale, de 4 milioane de lei/aproximativ 1milion de euro pentru câteva sute sau mii de cetățeni. Este vorba în primul rând despre angajații lui Florentin Pandele, care erau cu sutele, având în vedere câte companii deține, dar și despre bătrâni.

Plimbările în Grecia, pe Insula Evia, unde se și află cel puțin un hotel deținut de sora lui Florentin Pandele, erau organizate pentru mafia lui Pandele, fiind plimbați angajații primăriei, membri PSD sau TSD, cu Godei în frunte. Jurnalista a obținut mărturia mai multor cetățeni care au declarat că în anul 2014 Godei participa în astfel de excursii, fiind unul dintre privilegiații căruia i se plătea cazarea la hotel de minim 3 stele, 3 mese pe zi, timp de 7-10 zile. Restul oamenilor care participau erau vârstnici, care erau practic țintiți prin aceste excursii organizate de DECSIC, unde erau identificați și monitorizați ca să se afle dacă au probleme de sănătate, dacă au proprietăți, dacă pot fi ulterior internați la un azil dintre cele gestionate de mafia lui Pandele.

Întâmplător sau nu, cel puțin doi consilieri locali de la Voluntari sunt medici de familie. Iosefina Pascal a atras atenția asupra faptului că poate cel puțin unul dintre ei era cel care furniza acele medicamente, rețetele pe care le obținea ilegal Dumitra Cristina, poate ei aveau contracte cu Ștefan Godei.

Aici ar trebui să se uite procurorii: la beneficiarii acestei rețele de trafic de persoane. Emanuel Butnariu a fost cel care a venit cu ideea creață să creeze o direcție prin care să plimbe angajați ai primăriei, adică toți finii, nepoții și tovarășii lui Pandele și ai lui Firea, și să identifice și să plimbe vârstnici, transformându-i în masă electorală, în primul rând, și în al doilea rând să identifice bătrânii vulnerabili care puteau fi ulterior instituționalizați și tâlhăriți.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background