Cum a ars o navă din cauza unei mașini electrice și cum apără Boc parcările de teroriști

Postat de pe 26 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat ce proiecte mai întreprinde Emil Boc, dar a amintit și de cazul șocant în care a ars o navă de transport marfă din cauza unei mașini electrice.

Emil Boc, actualul primar al Clujului, a plătit câteva milioane de lei către o firmă de pază controlată de nora fostului șef al SRI Gorj. Actualmente, fostul șef al SRI Gorj este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, dosarul înregistrând un prejudiciu 1 milion de lei, plătit de inculpat pentru a evita încarcerarea. Boc a colaborat cu această firmă, oferindu-i peste 2 milioane de lei pentru acordarea de sprijin în caz de calamități, incendii sau atacuri teroriste… în parcări.

„Mai degrabă îi punea Boc să păzească mașinile electrice”, a comentat ironic Iosefina, punctând că nici pompierii sau cei de la IGSU nu ar putea acționa mereu suficient de repede în cazul unui incendiu provocat de o defecțiune a unei mașini electrice, darămite o firmă de pază care nu are astfel de atribuții sau posibilități. De ce? Pentru că o mașină electrică în flăcări necesită proceduri speciale, iar stingerea unui astfel de incendiu implică utilizarea unor utilaje complexe, a unui container umplut cu o soluție specială în care autovehiculul să fie pur și simplu scufundat.

Un astfel de incident s-a petrecut în largul Olandei, unde o navă de transport marfă în care se aflau 3.000 de mașini a ars în urma unui scurt circuit la un autoturism electric. Un marinar a murit și 23 au fost evacuați de pe nava de marfă de 18.500 de tone care ardea în apropiere de coastele olandeze, în Marea Nordului. Vasul transporta aproape 3.000 de mașini și „un vehicul electric a luat foc”, scrie Daily Mail. Nava de marfă naviga din Germania către Egipt, când o mașină electrică a luat foc la bord. Echipajul a încercat să stingă singur flăcările, dar fără succes. Cel puțin un membru al echipajului a murit și alți câțiva au fost răniți, a anunțat paza de coastă, care a primit primele apeluri de ajutor în timpul nopții.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background