Românii au devenit găinile de jumulit ale corporațiilor din energie și alimentație

Postat de pe 17 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre prețurile mari din magazine la produsele alimentare ce pun în dificultate aprovizionarea românilor, respectiv despre importurile de legume-fructe ce sunt vândute scump în piețe în timp ce micii fermieri români sunt nevoiți să le arunce pe câmp.

Prețurile alimentelor și produselor au crescut considerabil în ultimul an. Există deja de o lună un discurs de ieftinire a produselor, însă la cumpărături nu se resimte nicio schimbare. Românii caută doar promoții și produse ieftine, deci și mai slab calitative, pentru a face față scumpirilor accentuate, în condițiile în care veniturile lor nu au crescut. În țările vecine României aceleași produse de la aceleași mărci sunt mult mai ieftine decât se găsesc pe rafturile noastre.

Consumatorii români au devenit astfel niște găini bune de jumulit. „Traian Băsescu este principalul vinovat, pentru că a adus cel mai mare supermarket în centrul Bucureștiului. În marile capitale europene, aceste supermarket-uri sunt la periferia orașelor. Voi saluta primarul care are curajul să scoată la periferie supermarket-urile”, a punctat Marius Ghilezan.

În țările occidentale civilizate, produsele de bază, precum untul și laptele, au un preț rezonabil, în timp ce în România prețul pentru aceleași produse este cel puțin dublu. Producătorul pare să nu aibă nicio importanță în lanțul comercial, fiind cel mai sacrificat. Agricultorii și fermierii din toate colțurile țării sunt forțați de circumstanțe să-și arunce legumele sau laptele. Se creează o competiție neloială ticăloasă și penală în lipsa unei monitorizări corespunzătoare a instituțiilor de control ale statului.

Totul a început din timpul mandatului lui Traian Băsescu și a continuat cu măsurile împotriva cetățenilor adoptate de Iohannis și guvernele care s-au perindat la conducere în timpul mandatelor sale, cele mai afectate sectoare fiind cel energetic si cel alimentar.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background