România o va lua curând pe drumul Ungariei

Postat de pe 16 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Marți, 16 august, un prim invitat al emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost Sorin Roșca Stănescu, jurnalist cu experiență și multe lucruri de interes general de dezvăluit. Subiectul central al ediției de astăzi a fost șarada UDMR și consecințele demersurilor acestui partid.

„Primul lucru pe care vreau să-l spun e că este evident periculoasă discuția referitoare la ONG-urile deținute de lideri ai UDMR care sunt finanțate din Ungaria de către guvernul maghiar sau serviciile secrete maghiare direct sau prin interpuși. E cu certitudine un lucru nociv și așa ceva nu trebuie să existe sau să fie tolerat, la fel cum nici în Ungaria nu sunt tolerate finanțări ale organizațiilor civice de acest tip”, declară Sorin Roșca Stănescu.

„În România nu poți să aplici morala sau regulile în două feluri diferite, atâta timp cât este tolerat faptul că serviciile secrete de aproape 30 de ani au fundații pe care le finanțează, organizații ale societății civile, ca să nu mai vorbesc că au și firme comerciale care acționează și a căror activitate nu poate fi oprită legal pentru că sunt legalizate din 1991. Dincolo de acestea, există și alte tipuri de finanțări care sunt cel puțin la fel de nocive precum se presupune că a fi  finanțările asociaților societății civile cu bani ungurești în România”, adaugă SRS.

Ce joc face Iohannis?                            

„Pentru a răspunde la întrebare trebuie să mai vedem o bucățică din circ ca să avem tot tabloul. Nu el l-a pus pe șeful PNL Iași, Muraru, să-l reclame pe Viktor Orban la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării? Toate aceste sunt orchestrate de la Cotroceni și oricât l-am considera noi pe Iohannis un om inactiv, care reacționează rar, el de fapt face niște manevre”, explică Sorin Roșca Stănescu.

„Klaus Iohannis este în dificultate acum, pentru că guvernul său eșuează în plan economic, financiar și va eșua și în plan social. Sunt numai scandaluri false și preocupări false și trebuie să se ajungă și la o dezbatere reală despre ceea ce îi frământă cu adevărat pe români. Când se ajunge în acest moment, se ajunge la o criză de natură politică, iar el va fi nevoit să fezandeze UDMR-ul, să facă în așa fel încât UDMR-ul să-și ofere cele 6% procente tot lui Iohannis pentru o variantă ulterioară de guvern”, dezvăluie Sorin Roșca Stănescu.

„Direcția spre care se vor îndrepta lucrurile este, și în România, direcția adoptată de Viktor Orban, adică o direcție națională, o politică făcută în interesul poporului român, fără să călcăm în picioare alianțele cu UE”, concluzionează SRS.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background