Dezvăluirile lui Aurelian Popa despre Coaliția Pentru Națiune

Postat de pe 16 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În a doua parte a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost amintită înființarea recentă a partidului Coaliția Pentru Națiune, la inițiativa lui Aurelian Popa și a colegilor săi. Aurelian Popa declară: „Stați liniștiți că toată activitatea mea media și toată activitatea mea civică va continua. Nu dispar din peisaj”.

„Partidul scriptic există undeva din 2018 în Registrul Partidelor, pe când avocatul Chitic a dorit să înființeze un partid și nu-și găsea doi oameni de încredere cu care să se asocieze. Atunci mi-a dat telefon și m-a rugat să mă alătur lui. Condiția mea a fost să nu-mi dea prea multe atribuții atunci pentru că nu aveam timp. El m-a pus vicepreședinte”, descrie Aurelian Popa cum a luat naștere partidul promițător din care face parte.

„În pandemie nu am făcut prea multe lucruri legate de partid, dar ne-am implicat civic. În ianuarie 2021, Chitic a început acea lege a suveranității pe art. 74 din Constituție. Legea a fost respinsă totuși acum 2-3 luni, din cauză că serviciile nu puteau fi scoase din alegeri și din politică. Dacă legea a fost respinsă din Parlament, mai aveam o singură opțiune: să intrăm noi în Parlament. Să încercăm dinăuntru din Parlament să creăm o majoritate, pentru că practic programul nostru politic tot pe legea suveranității se bazează”, afirmă Aurelian Popa.

Componența noului partid

sursă: Facebook Dan Chitic

„Pe mine m-a convins formula de 4 cu Răzvan Constantinescu, doctorul specialist în gastroenterologie de la Iași. El a fost cel care a făcut primul documentar în timpul pandemiei, în timpul stării de urgență. Acel video a făcut 10 milioane de vizualizări în mai puțin de 7 zile”, subliniază Aurelian.

„Iulian Capsali este un om de cultură, regizor, a fost și realizator de emisiuni pe vremuri și director de ziar la România Liberă când ziarul era conservator. Știu că a fost din garda veche din Piața Universității și este un om cu cunoștințe teologice solide”, spune Aurelian.

„Avocatul Dan Chitic a intrat în viața publică printr-un schimb de replici mai dure cu Traian Băsescu. El a înțeles cam cum e cu justiția în regimul lui Băsescu printre primii. A avut un episod pasager în PNL. Dan Chitic este primul care a spus în spațiul public despre suveranitate, în special în legătură cu resursele, cu puterea de decizie și cu armata”, informează Aurelian Popa.

„99% din feedback a fost pozitiv”, răspunde Aurelian Popa la încurajările primite din partea lui Cozmin Gușă. Din discuția celor doi reiese că noul partid înființat, Coaliția Pentru Națiune, are șanse destul de mari să obțină aprecierea publicului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background