România iese pe minus după întâlnirile NATO de la București! Moldova pusă în cârca noastră

Postat de pe 29 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre reuniunea NATO de la București de zilele acestea și s-au tras câteva concluzii despre care ar putea fi posibilele decizii și consecințe.

„Am devenit capitala de facto a NATO pentru două zile”, a anunțat Cozmin Gușă la începutul emisiunii, dând astfel startul dezbaterii cu jurnalistul Sorin Roșca Stănescu pe tema summit-ului NATO de la București. Românii sunt interesați de problema intrării în Schengen, de obținerea vizelor din SUA, de trupele americane ce se perindă pe teritoriu românesc și de alte astfel de subiecte presante.

În schimb, întrebarea care se pune este: `cu ce ne-am ales din toate aceste situații?`. În primul rând, ne-am ales cu fel de fel de cheltuieli. O dată pentru că, deși beneficiem de protecția americană prin trupele trimise la noi pe teritoriu, dacă soldații vin însoțiți de familii, România va plăti o notă de plată imensă pentru toate serviciile de care au beneficiat ei. Totodată, SRS amintește că SUA a încheiat cu România o afacere cu niște microcentrale atomice pe care le vor plăti tot românii, investițiile ajungând la suma de aproximativ 8-10 miliarde de dolari.

Ar trebui, poate, să ne consolăm cu faptul că România se bucură de o mediatizare extraordinară zilele acestea, ceea ce este un lucru bun, însă nu compensează nici pe departe pentru gaura din bugetul țării care va rămâne după încheierea întregii mascarade. Mai mult decât atât, se pare că furnizăm energie electrică Republicii Moldova, dar și Ucrainei; „de unde, nu știu”, spune SRS.

„Pericolul cu aceste furnizări este că totul se dă `pe caiet`, adică nu ni se plătește nimic”, subliniază Cozmin Gușă, iar Sorin Roșca Stănescu întărește această afirmație, zicând că e foarte posibil să nu ne obținem niciodată banii înapoi. Republica Moldova nu se mai poate susține din punct de vedere economic, ajungând astfel un `caz de targă`, după cum au numit-o membrii Clubului de Gândire GOLD. „Moldova ne-a fost predată nouă în brațe să o susținem! Nu din punct de vedere economic n-ar fi sustenabilă o reîntregire a României cu Republica Moldova, ci din punct de vedere politic. Acum nu e momentul.”, a declarat Sorin Roșca Stănescu la sfârșitul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background