Războiul cerealelor între PSD și PNL

Postat de pe 16 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată pe postul de radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat „războiul cerealelor” între PSD și PNL, partide ai căror reprezentanți au emis opinii contrare despre grânele din Ucraina care ajung pe teritoriul României și pe piața europeană. În plus, jurnalista a arătat care sunt preocupările premierului Marcel Ciolacu în plin protest.

Ieri, într-un interviu acordat postului de televiziune România TV, reprezentantul PSD Radu Cristescu a oferit garanții că cerealele ucrainene nu mai pătrund pe piața din România din octombrie 2023, după ce a fost semnat un acord între cele două state. Un alt reprezentant PSD, Robert Cazanciuc, a făcut declarații similare, susținând că inundarea pieței românești cu cerealele ucrainene este o temă falsă. Aceste minciuni au fost demontate de către un liberal, Daniel Fenechiu, care a subliniat faptul că se cunoaște că cerealele ucrainene sunt scoase prin trapele tirurilor, apoi sunt descărcate și vândute ilegal în România. Chiar și Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, confirmă că grânele ucrainene pătrund ilegal în țară, propunând achiziționarea de sigilii pentru tiruri care să faciliteze o verificare mai precisă a acestora.

Strategia de comunicare a PSD asupra acestei teme este una extrem de proastă, iar Iosefina Pascal a subliniat că unul dintre motivele pentru care partidul a adoptat un astfel de comportament este tocmai slugărnicia acestuia față de deținătorii de facto ai cerealelor ucrainene: americanii. Terenurile agricole pe care se produc grânele din Ucraina sunt deținute de companii multinaționale globale, îndeosebi de companii BigFarm/BigFerma americane. Așadar, profitul ajunge la companii străine și în niciun caz la ucraineanul amărât, refugiat de război prin țările europene.

În subiectul cerealelor ucrainene se va pune batista pe țambal, pentru că Marcel Ciolacu visează să ajungă președinte, deci va face ceea ce îi dictează companiile BigFarm care fac profituri uriașe, anume nu va restricționa accesul, tranzitul și vânzarea cerealelor. Din păcate pentru el și pentru năzuințele sale, Ciolacu va trebui să pună piciorul în prag și să stopeze favorizarea Ucrainei în detrimentul românilor, pentru că altfel vor fi răscoale din ce în ce mai puternice, iar dacă se teme de pierderea susținerii americane, lipsa susținerii cetățenilor români va fi și mai tragică pentru viitorul său politic.

Interviul plin de gafe și calcule politice meschine al lui Marcel Ciolacu

Într-un interviu de ieri, Marcel Ciolacu a emis câteva opinii interesante despre diverși politicieni, declarând, printre altele, că Maia Sandu este o femeie puternică, o luptătoare care are foarte multe probleme de gestionat, pe care el o admiră profund. Iosefina Pascal a comentat cu ironie că pare că Marcel Ciolacu își dorește să ajungă premier prin Republica Moldova. Ciolacu a mai comentat și posibilitatea ca Iohannis să ajungă la șefia Consiliului European, afirmând că: „Pentru mine, indiferent de câtă lume o să mă înjure, mai puțin important e numele, faptul că un român ajunge președintele Consiliului European e o mândrie”.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background