Geoană este indiscutabil cel mai competent, dar fără sprijin de partid mare nu intră în turul 2!

Postat de pe 16 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Neamțu a pus sub lupă șansele candidatului așa-zis independent Mircea Geoană.

Mircea Geoană își prezintă sprijinul american, de sorginte NATO, folosindu-se de această rampă pentru a se propulsa în cursa electorală pentru funcția de președinte al României. În schimb, Mircea Geoană nu beneficiază de susținere din partea PSD-ului. Cozmin Gușă a devoalat că singurul lucru pe care se bazează Geoană ar fi „o decădere a lui Marcel Ciolacu din punct de vedere public, care să genereze o mare vrie în interiorul PSD, care să recurgă cumva la un candidat-minune”. O altă soluție pe care o are Geoană la momentul actual este susținerea PNL-ului, însă acest proiect este blocat de Klaus Iohannis. „Totuși, în ambele variante, Geoană ar dori să-și păstreze statutul de independent, pe care ar vrea să-l joace în duet cu Dan Șucu, posibilul său candidat la Primăria București”, a adăugat Cozmin Gușă.  

Mihai Neamțu este de părere că Mircea Geoană a evoluat mult după lupta contra lui Traian Băsescu. „În contextul actual, unde avem foarte mult amatorism în politica românească de la București, el pare să fie vocea competenței și a stabilității. Ca om de stat, Geoană dă bine; de asta sondajele îl și arată ca fiind un candidat cu un grad înalt de favorabilitate”, a declarat Mihai Neamțu. Mircea Geoană ar putea garanta că orientarea pro-occidentală a României va rămâne solidă. Dacă Mircea Geoană nu ajunge la pragul de 15% de unul singur, nu are nicio șansă să fie relevant în alegeri ca independent. Dacă va avea susținerea unei structuri de partid, are șanse să treacă de 20%.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background