Radu Varia despre Festivalul Mondial de Poezie “MIHAI EMINESCU”. Bravo, Ion Deaconescu!

Postat de pe 11 iunie 2024

Într-o intervenție la Radio Gold FM, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, intelectualul Radu Varia a prezentat și promovat Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, ce are loc începând cu 10 iunie și până pe 15 iunie la Craiova.

Profesorul oltean și poetul Ion Deaconescu organizează la Craiova cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, în perioada 10-15 iunie 2024. „Este un eveniment de răsunet mondial, dar de răsunet absolut minor în patria lui Eminescu, steaua minunată, căruia îi datorăm faptul că vorbim astăzi o limbă atât de poetică”, a declarat Radu Varia. Vor participa la eveniment, invitați la Craiova de către profesorul Ion Deaconescu, poeți din toate colțurile lumii: din SUA, Argentina, Israel, Chile, Serbia, Polonia, Guatemala, Portugalia, Mexic, Canada, Kosovo, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Dominicană, Bosnia și Herțegovina, Nepal, organizându-se recitaluri poetice, colocvii, lansări de cărți în diverse limbi, întâlniri cu elevi etc.. Desfășurată sub egida Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, deschiderea oficială a Festivalului, ce poartă numele poetului nostru național, a avut loc la Muzeul de Artă din Craiova, în 11 iunie, ora 10. A apărut și un volum de 150 de pagini, „Craiova, oraș al poeziei”, care aduce un omagiu acestui oraș și culturii românești.

Trebuie răspândită în rândul tinerilor această atracție pentru poezie, care înseamnă a preschimba cuvintele în lumină și iubire, cum spune Deaconescu. Tinerii trebuie atrași spre cultură, spre poezie, spre înălțimea ființei care ne leagă de Creator, de infinit, de absolut”, a rezumat Radu Varia unul dintre scopurile festivalului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background